Mesures per activar l’aprofitament agrari de l’Horta

Posted on Posted in Ciutat per treballar, Ciutat per viure, Comú de Lleida, Paeria and tagged , , , , , .

Aprovada la proposta de resolució que hem presentat a la comissió de l’Horta amb diverses mesures per impulsar-hi l’activitat agrícola amb un Pla de Conreu, projectes de recerca, formació i experimentació agrària i la creació d’obradors.

La representant del comúdelleida a la Comissió de l’Horta, Marina Pifarré, ha reclamat que les propostes d’impuls del turisme a l’Horta presentades recentment pel govern de la Paeria vagin precedides d’accions per millorar aquest espai i impulsar-hi l’activitat agrícola. «Està molt bé que des de Turisme es tingui en compte l’Horta, però per a que sigui un espai atractiu per al turisme primer cal garantir que sigui un espai atractiu per viure-hi i treballar-hi», ha explicat la Marina Pifarré.

Per això, el comúdelleida ha reclamat que es doni compliment a propostes anteriors d’intensificació de la neteja a l’Horta i un nou paquet de mesures per evitar l’abandonament de terres i impulsar-hi l’activitat agrària.

Millores en els conreus lligades a l’ocupació, la formació i la recerca

«Proposem que l’Institut Municipal d’Ocupació (IMO) impulsi un Pla de conreus a l’Horta vinculat a programes d’integració social i plans ocupacionals, amb plans formatius i recursos especialment adreçats al jovent i a dones, que puguin aprofitar les terres que hi ha en desús” ha explicat la representant del comú, Marina Pifarré.

En aquesta línia es proposa un programa de cessió de terrenys per a la recerca, l’experimentació i la formació, en col·laboració amb l’IMO i institucions de formació i recerca en l’àmbit de la natura, els estudis del sòl i la capacitació agrària.

Una altra de les mesures de la resolució del comúdelleida és la creació d’obradors col·lectius que puguin facilitar l’elaboració de productes derivats, amb la col·laboració i assessorament de l’Institut de Recerca i Tecnologies Alimentàries (IRTA).

La proposta de resolució ha estat aprovada per tots els grups i el govern s’ha compromès a reactivar el banc de terres municipal i la signatura d’un conveni amb l’IRTA per a programes de recerca del sòl, així com el programa d’obradors. Per la seua part, la representant del comú ha demanat que s’informi regularment a la Comissió de l’Horta de l’estat d’execució de la resolució aprovada.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest