Millores en la tramitació dels informes de vulnerabilitat per garantir el dret a l’habitatge

Posted on Posted in Ciutat amable, Ciutat democràtica, Ciutat per viure, Comú de Lleida, Paeria and tagged , , , .

La Comissió Informativa de les Polítiques de gestió dels Drets de les persones i relació amb la comunitat ha aprovat per unanimitat la proposta de resolució del comúdelleida per a la millora de la tramitació dels informes de vulnerabilitat de les persones afectades per processos judicials d’execució hipotecària i desnonaments per impagament de lloguer a fons voltors i grans tenidors.

El comúdelleida ha presentat aquesta proposta de resolució després de detectar diversos casos en què en el transcurs dels procediments de desnonament i tràmits judicials s’ha produït un retard considerable en la redacció i tramesa dels informes de vulnerabilitat de les famílies i fins i tot ha estat negat dit informe per part de serveis socials de la Paeria.

Abordar els problemes de la ciutat des de la construcció de consensos

El regidor Sergi Talamonte ha destacat «la unanimitat de l’aprovació despès de dos mesos de debats del nostre grup amb la resta de grups de govern i oposició per posar aquesta problemàtica en primera plana política».

Amb l’aprovació d’aquesta proposta per agilitzar i garantir els informes de vulnerabilitat previstos per la llei, s’ha de millorar la protecció del dret a l’habitatge d’acord al previst en la llei catalana de protecció del dret a l’habitatge i els decrets espanyols que han posat en suspens determinats desnonaments fins al febrer de 2022.

La Paeria ha d’estar al costat de les persones vulnerables enfront els grans tenidors i especuladors

Aquesta normativa i la proposta aprovada avui s’adrecen en particular als casos que afecten a persones en situació de vulnerabilitat econòmica, persones dependents i víctimes de la violència, d’una banda, i a grans tenidors d’habitatge, com els fons voltors, de l’altra.

El comúdelleida celebra que s’hagi aprovat aquesta resolució que permet millorar l’atenció a un greu problema que pateixen massa famílies de Lleida en un moment d’emergència social en què la crisi del la pandèmia s’ha sumat als processos d’empobriment que venen ja de l’anterior crisi econòmica. Una de les conseqüències més punyents de l’empobriment de les famílies és la pèrdua d’habitatge, amb repercussions profundes en l’autoestima i la capacitat de recuperació.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest