Moció dels grups de CIU, ERC, Crida i Comú per demanar un nou estudi sobre el comerç de Lleida

Posted on Posted in Notícies, Paeria and tagged , , .

Tal com vam demanar via moció al Ple de gener, el Comú manté aquesta petició al ple de març, amb una moció conjunta amb altres formacions.
Els Grups Municipals de Convergència i Unió, Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem, la Crida per Lleida-CUP i el Comú de Lleida han presentat aquest dijous una moció per al proper ple de la Paeria reclamant l’elaboració d’un nou estudi sobre el comerç de la ciutat que tingui en compte l’impacte socioeconòmic i ambiental de noves àrees comercials i defineixi estratègies de dinamització i promoció del comerç local. Consideren que fer aquest estudi és imprescindible perquè els que va encarregar l’equip de Govern, únicament sobre l’oferta i la demanda, són insuficients per definir el model comercial de futur de Lleida.
En primer lloc, la moció insta el Govern municipal a dur a terme un estudi de l’impacte social que significaria la implantació de les diverses àrees comercials que s’han anunciat a la ciutat. El grups consideren que aquest estudi s’hauria de fer de manera paral·lela als estudis licitats i presentar-se en un termini màxim de dos mesos.
En el segon punt, es reclama que es garanteixi la contractació de la redacció d’aquest estudi amb un procediment obert a la participació de tothom, amb publicitat, lliure concurrència, transparència i igualtat d’oportunitats.
En aquest sentit, cal recordar que CiU, ERC-Avancem i Crida per Lleida-CUP van presentar un recurs de reposició per demanar anul·lar la licitació dels estudis comercials de Lleida per incompliment de la llei de contractes del sector públic i per incompliment del cartipàs municipal en matèria de contractació. El recurs va ser rebutjat pel Govern de la Paeria.
A més, en el text registrat aquest dijous, Convergència i Unió, Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem, la Crida per Lleida-CUP i el Comú de Lleida demanen que el nou estudi s’analitzi l’impacte dels diferents projectes proposats per millorar el comerç de la ciutat de Lleida, i els resultats de la seva implementació, així com la distribució de l’oferta comercial des del punt de vista de la seva localització.
També s’insta a estudiar les estratègies de dinamització i promoció del comerç local, com les mesures necessàries per tal de garantir la pervivència del comerç de proximitat amb les noves formes econòmiques, treballant conjuntament amb les entitats i associacions de comerciants.
D’altra banda, la moció proposa que es contempli l’impacte social que tindria la implantació de noves zones comercials en la cohesió social de la ciutat. En concret, s’hauria d’estudiar si la nova oferta comportaria el tancament de comerç local o bé la seva reubicació en altres zones de la ciutat. Així mateix, caldria descriure quins són els nous llocs de treball que es podrien generar amb la nova tipologia de comerç i les seues formes de contractació.
Segons els grups municipals, un altre punt a tenir en compte seria l’impacte econòmic que suposaria la nova oferta tant en els dos grans eixos comercials existents, és a dir, Zona Alta i Eix Comercial, com en el comerç de proximitat dels barris.
Per últim, CiU, ERC-Avancem, Crida per Lleida-CUP i Comú de Lleida proposen aprofitar la redacció del nou Pla General de la ciutat per tirar endavant un nou pla de mobilitat que defineixi la interconnexió entre els diferents projectes comercials per preveure el flux dels possibles clients entre les zones i barris de la ciutat, a més dels accessos que serien necessaris. Per això reclamen que l’estudi inclogui l’impacte ambiental que suposarien els desplaçaments als centres comercials de Torre Salses, Carrefour, Vall Rufea i Copa d’Or.
La moció se suma a la proposta de resolució presentada per CiU, ERC-Avancem i Crida per Lleida-CUP a la Comissió informativa per a les polítiques de gestió del mes de març, que igualment es farà arribar a la Comissió informativa de sostenibilitat.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest