No volem la privatització del mercat de Fleming

Posted on Posted in Ciutat democràtica, Ciutat per treballar, Comú de Lleida, Notícies, Paeria and tagged , , , .

El comúdelleida votarà desfavorablement a la proposta de privatització del mercat de Fleming i denuncia que després de tenir-lo abandonat durant tot el mandat ara es presenti la privatització com un assumpte d’urgència per donar-li viabilitat.

«El govern ha tingut abandonat el mercat durant tot el mandat i ara ens presenta com assumpte d’urgència una privatització a 25 anys que a més no incorpora ni clàusules laborals, ni socials, ni de compra ètica, ni ambientals», ha valorat el regidor Sergi Talamonte, que demà votarà desfavorablement a la proposta del govern.

Des del comúdelleida es denuncia que el govern, i en concret la regidoria de Mercats, ha deixat que es deteriorés el mercat per plantejar ara la privatització com una necessitat per assegurar-ne el futur. «Recordem que els propis informes de l’ajuntament reconeixen que des de la Paeria es porta temps sense assumir el correcte manteniment del mercat, i tampoc no s’ha fet cap política de promoció de l’activitat, incomplint els compromisos que havia adquirit aquest govern», ha explicat la cap de llista del comú, Laura Bergés.

Una concessió sense exigències de servei públic i amb menys garanties per als actuals paradistes

El comúdelleida denuncia, a més, les condicions que es fixen en la proposta de privatització del govern. «En quant a les condicions econòmiques, veiem que el govern rebaixa el canon que haurà de pagar el concessionari, dels 55€/m2/any que preveia en la proposta del maig del 2022 als 49€/m2/any que planteja ara, i que es redueix la importància de mantenir els actuals paradistes», ha explicat Talamonte. «I en quant a les condicions de prestació dels servei, veiem que el govern renuncia a aplicar les clàusules laborals, socials i ambientals que per una altra banda diu promoure en la revisió de la guia de contractació pública», ha afegit.

Els criteris d’avaluació previstos per a la licitació rebaixen de 10 a 5 punts la valoració de la incorporació a la proposta comercial dels actuals operadors del mercat. També es redueix de 10 a 5 punts la valoració del compliment dels objectius de desenvolupament sostenible.

Els criteris d’adjudicació no inclouen cap clàusula laboral, social o de compra ètica. I pel que fa a les clàusules ambientals només es recullen referències inconcretes a l’eficiència energètica de la construcció, a l’economia circular i a la col·laboració amb productors locals i ecològics. En cap cas, però, es defineix una puntuació per a aquests aspectes, ni s’inclou cap mínim o clàusules excloents en cas de no donar compliment a aquests aspectes.

«El plec de condicions respon a un eslògan d’espai innovador i dinamitzador, però sense cap contingut real i sense cap exigència per a que es compleixin els objectius que se suposa que persegueix», ha valorat Laura Bergés.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest