“Plantarem a Lleida 1433 arbres per millorar la qualitat de vida i combatre l’emergència climàtica”

Posted on Posted in Ciutat per viure, Notícies, Paeria and tagged , , .


L’Ajuntament de Lleida iniciarà a principis d’any una de les plantacions d’arbrat més grans que s’han fet en els últims anys a la ciutat, amb 1.433 arbres i un miler d’arbustos nous, que contribuiran a dotar de més verd als carrers, reomplint escocells que feia molt temps que estaven buits.

El paer en cap, Miquel Pueyo, ha subratllat l’aposta de la Paeria per una ciutat més verda i sostenible, dins de les mesures de lluita contra el canvi climàtic, mentre que el tercer tinent d’alcalde i regidor d’Habitatge i Transició Ecològica, Sergi Talamonte, ha assenyalat que aquesta plantació d’hivern prioritzarà l’arbrat d’alineació als carrers de la ciutat. “Serà una plantació centrada al nucli urbà i per tant tindrà una repercussió en la qualitat de vida, en la millora contra el canvi climàtic, la reducció de l’efecte d’illa de calor i per donar benestar físic i emocional a la ciutadania de Lleida”, ha afirmat Talamonte, qui ha volgut agrair la tasca del personal tècnic de la regidoria per dur endavant aquest pla i altres millores com el nou contracte de jardineria.

La campanya de plantació prioritzarà l’arbrat d’alineació en carrers que no disposaven d’arbres o en tenien molt pocs com la mitjana de Baró de Maials i els laterals i rambla de Corregidor Escofet. També es durà a terme una reconversió de l’arbrat de la plaça Sant Pere, la creació de masses arbrades en les entrades de gespa del polígon del Segre i l’avinguda Miquel Batllori i reposicions al llarg del Gran Passeig de Ronda. Igualment, està prevista la renovació d’arbrat en carrers de Vila-Montcada, l’avinguda de Pinyana, la Canalització del riu Segre i l’entrada a Lleida per l’avinguda Barcelona entre d’altres.

Dels 1.433 arbres que es plantaran un total de 1.109 seran a la ciutat i els 324 restants a espais naturals i equipaments del territori, concretament a la nova actuació del Camí del Riu que obre el tram nord, i al Refugi dels Peluts, ubicat a la Caparrella. També es plantaran 1.000 arbustos principalment al Camí del Riu.

A hores d’ara ja s’estan iniciant els treballs previs a la plantació, amb les tasques de destoconat per treure la soca de les ubicacions que tenien arbres tallats, així com altres feines preliminars com són la sol·licitud de serveis, l’acopi de materials i l’aportació d’arbres del viver. La previsió és que les plantacions s’iniciaran a començament d’any, amb la previsió que quedin acabades al març. “Tenim una quantitat d’arbrat a reposar molt important, hem detectat prop de 1.200 escocells buits a la ciutat, i probablement n’hi ha més, i en els pròxims anys hem d’aconseguir reposar-los completament”, ha afegit Talamonte.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest