Plantegem amb l’Associació de Veïns i Veïnes de Balàfia, iniciatives per millorar la qualitat de vida al barri

Posted on Posted in Ciutat amable, Ciutat capdavantera, Ciutat per viure, Comú de Lleida and tagged , , , , , , .

Trobada del comúdelleida amb l’Associació de Veïns i Veïnes de Balàfia per intercanviar diagnosi i propostes per al barri. El transport públic, l’acció social i la transició ecològica, punts centrals de la reunió.

Millorar el transport públic, més freqüències

La regidora del Comú i els representants de l’Associació també han compartit la necessitat de reforçar el servei de transport públic. En particular, han destacat que la Línia 8 no disposa de servei els dissabtes i diumenges, i que hi ha problemes generals en el servei de busos, deixant algunes zones molt desateses pel transport públic. Per solucionar aquestes mancances, han proposat incrementar les freqüències de les línies 5 i 7.

Reforçar la cohesió social i la qualitat urbana

La millora urbana del barri, amb la millora dels carrers i la il·luminació, ha estat també una de les qüestions tractades durant l’encontre. En aquest sentit, han coincidit amb els veïns i veïnes, la regidora Laura Bergés sobre la necessitat d’abordar la rehabilitació de les infraestructures i promoure un entorn més agradable i funcional.

Durant la trobada s’ha comentat la necessitat d’un pla d’acció per a la zona dels grups Voravia i el conjunt de la part més vella de Balàfia, que necessita una actuació de regeneració urbana. «Tal com temíem, els fons NextGeneration per a la rehabilitació del grup Voravia no es podran aprofitar, i a més, no hi ha cap acció prevista per promoure la rehabilitació d’altres edificacions en mal estat, ni per actuar de forma integral, amb acció social a més d’acció urbanística», reclamava la regidora.

En aquest sentit, el comúdelleida defensa reforçar la feina de les assistents i educadores socials, en col·laboració amb els tècnics de participació, per treballar la cohesió social i el civisme al barri. «Cal enfortir els vincles comunitaris, oferir suport a les famílies i individus en situació de vulnerabilitat, i promoure un entorn més inclusiu i solidari per a tots els residents de Balàfia», explicava Bergés.

«Just el contrari del que està fent el PP, que en lloc de promoure la cohesió promou la discòrdia amb la seua campanya aporofòbica contra l’equipament d’inclusió previst a l’antiga escola de Balàfia», afegia la regidora, que ha lamentat que el grup popular no faci cap proposa en polítiques d’inclusió social i promogui l’oposició a qualsevol equipament per atendre persones en situació de pobresa.

Revitalitzar el mercat

La regidora del grup municipal reclama com una de les mesures necessàries al barri, la revitalització del mercat municipal de Bàlafia, millorant-ne el manteniment i la dinamització per fer-ne un punt neuràlgic de la vida comunitària i de la promoció d’un model alimentari de proximitat i saludable a preus populars. «Estem veient iniciatives en altres municipis que enfoquen els mercats com a centres de dinamització alimentària dels barris i de promoció dels circuits de producció i distribució de proximitat, i pensem que el mercat de Balàfia i el barri podrien beneficiar-se d’aquest tipus d’estratègies», finalitzava la regidora del comúdelleida, Laura Bergés.

El comúdelleida ha destacat que l’Associació de Veïns i Veïnes de Balàfia es caracteritza per la seva vitalitat i activa implicació en la millora del barri, amb una actitud constructiva, compromesa i participativa. Impulsant diverses iniciatives per enfortir els vincles socials, oferir suport als residents més vulnerables i promoure un entorn més inclusiu i cohesionat.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest