“Plantejar una ordenança per a l’horta a corre-cuita i amb finalitats electorals no ajuda a la nostra pagesia”

Posted on Posted in Comú de Lleida, Notícies, Paeria and tagged .

El Comú de Lleida va plantejar a l’octubre de 2015 la necessitat de fer una Ordenança d’usos que considerem necessària per regular l’activitat de l’Horta de Lleida i millorar la vida de les nostres pageses i pagesos. Després de tres anys sense fer cas a la proposta del Comú, a la Comissió de l’horta celebrada avui l’equip de govern ha plantejat posar en marxa una aprovació exprés d’aquesta ordenança, que considerem contraproduent. Com ha valorat la representant del Comú a la Comissió de l’horta, Marina Pifarré, “L’equip de govern planteja uns tempos impossibles, i posa sobre la taula un procés participatiu en menys de 15 dies i una aprovació inicial, a corre-cuita, en l’últim ple de mandat” i rebla: “tot presses per encabir l’ordenança en aquest mandat de males maneres, no pensem que de cap manera això pugui donar resposta al que necessita la gent de l’horta”.

Pensem que en ple cicle electoral no és el moment adequat per debatre i aprovar una ordenança, menys quan té aquesta importància. De facto s’assumeix la proposta del Comú per tirar endavant una ordenança d’usos de l’Horta de Lleida, però no compartim la forma de fer del PSC, tard i a corre-cuita, motiu pel qual demanem que el procés de debat i redacció de l’ordenança no es vegi condicionat pel calendari electoral.

Entre els objectius de l’ordenança de l’horta destaquem:
• Fixar la població de l’horta, fent-la sostenible econòmicament i millorant les condicions d’habitabilitat.
• Adequar la normativa urbanística a les necessitats reals de la pagesia i el camp lleidatà.
• Que permeti augmentar la renda agrària oferint noves possibilitats d’activitat econòmica, pel pagès i/o les seves famílies.
• Assegurar la prevalença i continuïtat de la pagesia en el seu propi territori.

Comissió horta (11 març 2019)

Més info:

L’equip de govern fa seva la proposta del Comú de crear la marca Horta de Lleida i la presenta sense ni passar per comissió

Un mandat per mantenir viva l’Horta de Lleida

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest