Ple suport perquè Ciutat Jardí mantingui un ús públic de les instal·lacions esportives, traslladant el club FIF a un altre indret

Posted on Posted in Comú de Lleida, Notícies, Paeria.

Ros signa coses sense informar als veïns. El veïnat de Ciutat Jardí exigeix participar de les decisions que els afecten. Ens hem reunit amb ells i ens expliquen que no volen que se cedeixin les instal·lacions municipals que formen l’única zona verda del barri a FIF, una entitat privada. I altre cop lamenten que l’AAVV actual només atén els interessos de la Paeria, no els del veïnat. Es reprodueix el que hem viscut ja tantes vegades, per exemple amb el Parc de les Arts. Donem ple suport a la demanda veïnal de mantenir un ús públic de les instal·lacions esportives del barri i apostem pel trasllat de les futures instal·lacions del club.

Les instal·lacions esportives de Ciutat Jardí, amb una pista de bàsquet i un camp de futbol, juntament amb l’espai lliure que els envolten, són l’únic equipament esportiu i zona verda d’accés públic del barri de Ciutat Jardí, malgrat que es troben en un pobre estat de manteniment per part de l’Ajuntament.

Amb la signatura del conveni de col·laboració amb el club esportiu FIF Lleida, l’equip de govern socialista es proposa privatitzar l’accés a aquestes instal·lacions públiques, eliminant així tot espai públic de gaudi comunitari.

El Comú de Lleida considera que és un greu error de concepció de ciutat deixar un barri sense espais públics ni equipaments i proposa el trasllat de les futures instal·lacions del club FIF Lleida. En cap cas es tracta de perjudicar un club esportiu que fomenta l’esport de base i que mereix tot el suport possible des de la Paeria, però aquest tipus de convenis no haurien de perjudicar als veïns i veïnes de cap barri. Cal cercar uns terrenys municipals on les futures instal·lacions del Club FIF no suposin una pèrdua d’espai verd ni d’equipament d’ús públic per cap barri de la ciutat. Terrenys com els que hi ha al parc de les bases d’Alpicat, on ja existeixen instal·lacions esportives i on es podrien perfectament encabir les noves instal·lacions del Club FIF sense perjudici de l’espai destinat a accés públic, podrien ser una opció.

En tot cas el trasllat del projecte de construcció de les instal·lacions del Club FIF no suposaria cap despesa extra, ja que actualment es preveu la construcció d’un camp de futbol 11 i un altre de futbol 7, amb totes les instal·lacions annexes, des de zero.

Com va passar fa un any amb el conveni per canviar la gespa del Camp d’Esports, el Comú és l’únic grup que s’ha oposat a la signatura del Conveni de col·laboració econòmica entre el Club FIF i la Paeria. La fórmula escollida torna a evidenciar el desori en la gestió d’aquest equip de govern que, a més, no permet que la licitació sigui pública. Una inversió d’aquesta magnitud, vam defensar i defensem, ha d’estar definida al pressupost via inversions.

Sempre ens hem oposat a aquesta forma d’externalitzar una licitació, que si es porta a terme per al gaudi públic de tot el veïnat, hauria de fer l’ajuntament ja que és un terreny municipal i es fa amb diner públic. Demanem que es respectin els principis bàsics de qualsevol licitació de caràcter públic: publicitat, concurrència, transparència, no discriminació i igualtat de tracte. Uns fonaments de licitació pública que, una vegada més, l’equip de govern de Ros trepitja quan –com va fer al Camp d’Esports– prescindeix de la publicitat i la lliure concurrència i opta per fer-ho a dit. Una manera habitual de procedir que surt molt cara a l’erari públic.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest