Polítiques industrials que potenciïn les fortaleses de Lleida i els sectors emergents

Posted on Posted in Notícies.

Laura Bergés, cap de la llista a les municpals2023, i Jordi Cipriano, número 3 de la llista i investigador en eficiència energètica, es van reunir ahir amb membres del Col·legi d’Enginyers Industrials de Lleida per comentar les propostes de la formació en polítiques industrials i econòmiques.

En política industrial, des del comúdelleida pensem que cal reforçar els sectors propis de Lleida, més que fer volar coloms amb l’arribada incerta de gran capital estranger que busca rendibilitat a curt termini“, va explicar Laura Bergés. “Hi ha molt sòl industrial disponible a la Plana de Lleida i pensem que la ciutat ha de jugar un paper de mediació i reforç de l’economia d’aquest territori, liderant una planificació conjunta i reforçant les connexions en transport públic en aquesta àrea“, va afegir.

Laura Bergés i Jordi Cipriano en el col·loqui amb membres del Col·legi d’Enginyers

Redefinir el Pla Director de Torreblanca per dissenyar un projecte de futur que tingui en compte la situació de sequera i de contaminació que afecta Lleida. Un millor manteniment i connectivitat amb transport públic dels polígons existents. I polítiques de promoció econòmica i d’ocupació orientades als sectors emergents lligats a la transició energètica són alguns dels aspectes que es van tractar en el col·loqui.

Per la seva part, els membres del Col·legi d’Enginyers, van reclamar simplificar la tramitació administrativa dels projectes, i van insistir en la tasca que poden aportar els i les enginyeres a una millor gestió dels serveis públics municipals.

Propostes per al polígon de Torreblanca

Pel que fa al polígon de Torreblanca, la cap de llista explicava que “des del comú valorem que el Pla Director ha de definir un projecte amb futur, que limiti activitats amb alt consum d’aigua o amb altes emissions, perquè sabem que serà insostenible“.

Jordi Cipriano, número tres de la llista del comúdelleida, va posar l’èmfasi en la necessitat de reforçar les activitats industrials més arrelades al territori, com l’agroindústria o les tecnologies, així com els sectors lligats a la transició energètica. “Hem de reforçar els punts forts de la nostra economia, sense renunciar a diversificar-la, més que fiar el desenvolupament al gran capital internacional que busca costos baixos i rendibilitat a curt termini, sense cap compromís amb el territori“.

Aposta per la transició energètica

Les propostes en transició energètica i l’impacte positiu que poden tenir en l’economia lleidatana, van ocupar una bona part del col·loqui, “Defensem un model de renovables distribuït i que minimitzi l’afectació al territori, amb col·laboració públic privada que impulsi l’activitat de les empreses energètiques locals que tenen una implantació significativa a Lleida“, va explicar Jordi Cipriano.

Laura Bergés va exposar les propostes del comúdelleida en aquesta línia, que passen per la creació d’una comunitat energètica públic privada, per realitzar un salt en la producció de renovables. “Volem lideratge de l’ajuntament i col·laboració amb empreses privades i ciutadania per desplegar instal·lacions fotovoltaiques a teulades municipals i privades, i a terrenys erms com Serrallarga i per explorar la producció d’energia geotèrmica“, va explicar Laura Bergés. També és proposa una política de promoció empresarial i de l’ocupació que acompanyi aquest desplegament de renovables.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest