Pregunta sobre la llibertat de premsa

Posted on Posted in Notícies, Paeria and tagged , .

Els grups municipals Partit Demòcrata i Unió, Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem, la Crida per Lleida-CUP i el Comú de Lleida demanen explicacions al govern de la Paeria sobre la denúncia d’un periodista que assegura haver rebut pressions de l’equip d’Àngel Ros per escriure sobre qüestions relacionades amb el franquisme.


El periodista, que treballa en un mitjà d’informació digital de Lleida, va fer una piulada a Twitter divendres 19 de març denunciant: “Que des del govern de la Paeria m’enviïn missatges privats dient-me que no segueixi amb el tema del franquisme…no sé com qualificar-ho”.
Aquest dilluns, a més, l’observatori crític dels mitjans Mèdia.cat publica en un article d’opinió que un tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Lleida és l’autor del missatge.
El PDCAT, ERC-Avancem, la Crida i el Comú preguntaran al proper ple municipal si el govern de la Paeria té constància d’aquest fet que denuncia el periodista i té previst fer alguna actuació al respecte.
Els quatre grups municipals han donat suport al periodista i consideren greu que un membre del govern municipal intenti coartar la llibertat de premsa i el dret a la informació. En aquest sentit, recorden que la llibertat d’expressió és un dret fonamental recollit a l’article 19 de la Declaració dels Drets Humans i un dels pilars bàsics de la democràcia.
 

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest