“Presentem el projecte de gestió de colònies felines basat en el sistema CER: Captura, Esterilització i Retorn”

Posted on Posted in Comú de Lleida, Notícies, Paeria and tagged , , , , , , .

El tinent d’alcalde i regidor d’Habitatge i Transició Ecològica, Sergi Talamonte, ha presentat avui un nou projecte de gestió de colònies felines. Aquest projecte es basarà en el sistema CER (Captura-Esterilització-Retorn a la colònia) i es posarà en marxa, a través d’una prova pilot, la tardor d’aquest mateix any.

Aquest projecte està ideat per gestionar i controlar les colònies de gats al carrer i l’ha dissenyat l’Ajuntament de Lleida juntament amb les entitats animalistes de la ciutat, que hi han col·laborat i han estat implicades en el seu desenvolupament.

Aquesta era una assignatura pendent a la Paeria i resultarà una eina important per garantir el benestar animal, evitant la proliferació descontrolada de colònies, i també per minimitzar les possibles molèsties al veïnat.

El regidor s’ha reunit aquest matí amb les entitats Progat, CES Lleida i Associació dels voluntaris del CAAC Lleida (Centre d’Acollida d’Animals de Companyia) per acabar de dissenyar el plec de condicions per dur a terme la licitació del projecte, prevista per a finals de setembre o principis d’octubre.

L’entitat licitadora farà d’interlocutora amb l’Ajuntament i generarà una xarxa amb la resta d’agents implicats per coordinar les actuacions, també de les persones voluntàries alimentadores.

Algunes de les tasques previstes dins el projecte són dur a terme una recollida d’informació sobre les colònies de gats al carrer, aportada per ciutadans, entitats animalistes i qualsevol persona interessada, fer un cens de les colònies, fer una fitxa per a cada individu de la colònia, identificar les persones voluntàries que estan alimentant les colònies, dur a terme un control sanitari amb vacunes, desparasitadors i donant atenció veterinària si és necessari, esterilitzar els animals per evitar el creixement descontrolat de la població i promoure’n les adopcions quan sigui possible.

A continuació es durà a terme una campanya de divulgació del projecte per donar-lo a conèixer i aconseguir la implicació de tots els col·lectius que conviuen amb els gats. Inclourà xerrades a associacions de veïns i informació als ciutadans i voluntaris del projecte.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest