Presentem propostes per impulsar l’energia renovable a Lleida

Posted on Posted in Ciutat amable, Ciutat capdavantera, Ciutat democràtica, Ciutat per viure, Ciutat valenta, Comú de Lleida and tagged , , , , .

El grup municipal lamenta la falta d’avenços per part del govern en la transició energètica i proposa mesures per augmentar la producció de renovables.

El comúdelleida insta a l’Ajuntament de Lleida a estudiar, ordenar i desenvolupar una planificació per a la implementació de parcs solars a la zona periurbana de la ciutat. “Aquesta planificació té com a objectiu respectar el valor agrícola i paisatgístic del territori, alhora que aprofita els terrenys més idonis per contribuir a la transició energètica amb un model distribuït i de proximitat“, defensava la regidora Laura Bergés.

També es demana que es torni a posar sobre la taula i s’estudiï la moció aprovada pel ple municipal presentada pel comúdelleida el 2023, que proposava la creació d’una comunitat energètica publicoprivada al parc de Serrallarga.

Altres mesures per impulsar la producció distribuïda d’energia renovable per a l’autoconsum que feia referència la moció, era la modificació del Pla General de Lleida per tal de reforçar l’obligatorietat d’instal·lar energies renovables a totes les teulades de les edificacions noves del municipi.

En la moció aprovada l’any passat ja es proposava realitzar un estudi per inventariar tots els terrenys no productius del municipi on es podrien instal·lar panells fotovoltaics sense afectació a espais de producció agrària“, afegia la regidora del comúdelleida.

Amb aquestes propostes, el comúdelleida busca fomentar l’ús de fonts d’energia renovable a la ciutat de Lleida i contribuir a la lluita contra el canvi climàtic mitjançant la reducció de les emissions contaminants.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest