Presentem recurs contenciós administratiu contra Torre Salses

Posted on Posted in Ciutat per treballar, Ciutat valenta, Comú de Lleida, Paeria.

El comúdelleida ha presentat aquest matí als jutjats de Lleida un recurs contenciós administratiu contra l’ajuntament per l’aprovació dels expedients urbanístics de Torre Salses sense l’avaluació ambiental que li correspondria.

Tal i com ha vingut al·legant el comúdelleida, la tramitació de l’expedient de Torre Salses presenta mancances en l’avaluació ambiental que podrien determinar la nul·litat de tot el procediment.

El regidor del comú, Sergi Talamonte, ha explicat que «el centre comercial està planejat sobre un terreny que l’Ajuntament assimila a urbà, però que no ho és perquè ni està urbanitzat ni disposa dels serveis bàsics, i la determinació del que es sol urbà ve imposat per la llei sense que l’administració tingui discrecionalitat per fer aquesta qualificació quan el sol no compleix els requeriments legals. La normativa ambiental hi es per complir-la i en la tramitació de Torre Salses s’ha anat saltant d’un instrument de planejament a un altre sense avaluar ambientalment aquesta transformació de sol».

El regidor ha afegit que «tampoc no es pot obviar l’informe ambiental adduint que torre Salses no tindria impacte ambiental, ja que és evident que un gran centre comercial com aquest té uns consums d’aigua i energia molt elevats i generaria una mobilitat que té un clar impacte ambiental».

Aquests són els dos arguments principals del contenciós presentat pel comúdelleida, un cop esgotada la via administrativa, que es va tancar amb la negativa del govern a declarar la nul·litat del procediment urbanístic fet en l’anterior mandat. En aquest sentit, Sergi Talamonte ha lamentat «que l’actual equip de govern no hagi fet els tràmits urbanístics per paralitzar definitivament Torre Salses». «Les mesures que ha pres l’equip de govern estan posant entrebancs als promotors, però en realitat no han tancat la porta a que es pugui fer el gran centre comercial, que serà una possibilitat mentre no s’anul·li el planejament urbanístic del SUR 42», ha afegit.

Un model comercial caduc que perjudica les inversions a la ciutat

La regidora Elena Ferre ha explicat que el comúdelleida considera que «Torre Salses respon a un model comercial caduc, tant per l’impacte ambiental que té com pel seu caràcter especulatiu». «Els gran centres comercials a les afores, buiden d’activitat els centres urbans, perjudiquen el comerç de proximitat, creen llocs de treball precaris i, quan baixa la rendibilitat, tanquen les portes, com ha passat a Reus», ha afegit la regidora.

El contenciós administratiu del comúdelleida s’afegeix al que ja va presentar l’associació Projecte Lleida. L’associació de comerciants ve denunciant que l’expectativa creada entorn la posada en marxa del centre comercial està paralitzant les inversions al centre de la ciutat, i va portar al Ple de la Paeria una moció instant al govern a fer les modificacions del planejament urbanístic que aclareixin que no es podrà desenvolupar el centre comercial.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest