Moció conjunta al Consell Comarcal per instar Ensenyament a crear el marc legal perquè les AMPA segueixin gestionant menjadors

Posted on Posted in Comú de Lleida, Consell Comarcal, Notícies and tagged , .

El Grup Comarcal del Comú de Lleida, conjuntament amb ICV i la CUP, presentem una moció per cercar solucions a l’atzucac que viu la comunitat educativa, que requereix un nou marc regulatiu integral de l’espai del migdia als centres educatius de titularitat pública, organitzat sota el principi d’equitat que impedeixi que cap infant no en pugui gaudir per manca de recursos.

L’esborrany de proposta del nou Decret de menjadors d’Ensenyament no només no inclou de manera integral l’espai de migdia, sinó que simplement es limita a regular el sistema d’externalització dels menjadors a través de concursos públics, deixant fora la capacitat del centre de decidir de forma autònoma si vol que siguin les famílies del centre les que gestionin part del temps del migdia.

Tot un ventall de possibilitats legals

La nova Llei de Contractació Publica dóna eines suficients per permetre que les AMPAs puguin seguir gestionant el servei de menjador dels seus fills/es. En concret la disposició addicional quaranta-vuitena permet la reserva de certs contractes de serveis socials, culturals i de salut a determinades associacions. També la pròpia Llei de Contractació Pública indica que les comunitats autònomes amb competències atribuïdes poden legislar articulant instruments no contractuals per prestar serveis públics destinats a satisfer les necessitats de caràcter social.

Gairebé la meitat dels menjadors, gestionats per les AMPA

La realitat de la comarca del Segrià és que en pràcticament el 50% d’escoles és l’AMPA qui gestiona el menjador: Escola Ciutat Jardi (Lleida), Escola Espiga (Lleida), Escola Francesco Tonucci (Lleida), Escola Frederic Godàs (Lleida), Escola Joan Maragall (Lleida), Escola Joan XXIII (Lleida), Escola Joc de la Bola (Lleida), Escola Països Catalans (Lleida), Escola La Mitjana (Lleida), Escola Parc de l’Aigua (Lleida), Escola Pardinyes (Lleida), Escola Pràctiques I (Lleida), Escola Pràctiques II (Lleida), Escola Riu Segre (Lleida), Escola Sant Jordi (Lleida), Escola Alba (Corbins), Escola Almenar (Almenar), Escola Carrassumada (Torres de Segre), Escola Comtes de Torregrossa (Alcarràs), Escola Doctor(Alpicat) Escola Els Til.lers (Artesa de Lleida), Escola Jaume Miret (Soses), Escola La Creu (Torrefarrera), Escola Mª de Déu del Carme (Alcoletge), Escola Parc del Saladar (Alcarràs), Escola Pinyana (Alfarràs), Escola Sol Ixent (Corbins), Escola Teresa Bergadà (Alguaire), Escola Arrels (Els Alamús), Escola Sant Joan (Benavent de Segrià), Escola El Roser (Torre-serona), Escola Mestral (Vilanova de la Barca) i l’Escola Vilanova de Segrià.

La moció conjunta planteja al Ple del Consell Comarcal del Segrià del proper 14 de desembre l’adopció dels següents acords:

1. Instar al Departament d’Ensenyament a aturar els treballs d’elaboració i aprovació del Decret de menjadors en els termes que recull l’actual esborrany, per obrir un nou cicle de debat sincer amb la comunitat educativa, amb l’objectiu de crear consensuadament el marc legal que permeti a les AMPES/AFA gestionar el menjador.

2. Instar el Departament d’Ensenyament a trobar la fórmula legal o acord polític amb tots els Consells Comarcals per fer possible que les AMPA/AFA que ho desitgin i tinguin el suport del seu Consell Escolar de Centre, puguin continuar fent una gestió directa del menjador escolar fins que s’aprovi un nou marc regulatiu de consens amb la comunitat educativa.

3. Instar el Departament d’Ensenyament a garantir el servei de menjador escolar i les activitats educatives que s’hi associen durant tot l’ensenyament obligatori.

4. El consell Comarcal del Segrià iniciarà els treballs de redacció del nous plecs de servei de menjador escolar per treure’l a concurs públic de cara al nou curs escolar i solucionar les disfuncions detectades a l’actual licitació del servei de menjador escolar. La licitació recollirà explícitament una puntuació més elevada a l’empresa que ofereixi productes fonamentalment frescos, ecològics i cuinats el mateix dia; així com també ofereixi millores en la ràtio i la formació del monitoratge i un projecte educatiu integrat a l’estona del menjador.

5. El Consell Comarcal del Segrià exigirà a la companyia amb caràcter immediat tota la documentació econòmica estipulada a l’actual licitació del servei de menjador escolar.

Concentració 16 novembre davant delegació Ensenyament a Lleida

 

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest