Presentem unes ordenances fiscals socialment més justes i que fan possible la transició ecològica

Posted on Posted in Comú de Lleida, Notícies, Paeria.

L’equip de govern ha presentat les ordenances fiscals 2020 que sotmetrà a aprovació del ple i que caminen cap a una fiscalitat progressiva (paga més qui més té) i on la pressió fiscal no recau en les famílies ni el petit comerç. Apostem per una gestió responsable de les finances públiques on disminuïm el deute i, paral·lelament, millorem la vida de les persones.  

Progressivitat fiscal

  • Increment l’IBI als immobles no residencials de més valor de grans propietaris, una possibilitat legal de finançament que durant dècades s’ha ignorat a Lleida, fet que ha beneficiat només als grans propietaris i ha generat un ofec per al petit i mitjà empresari i a la població en general. Els grans propietaris paguen més IBI a totes les grans ciutats de més de 100.000 habitants excepte Lleida i Sta Coloma de Gramenet
  • Ampliem la taxa per ocupació de la via pública que s’imposa als bancs amb caixers automàtics fins als 850€

Fem front a l’emergència habitacional

  • Per incentivar l’entrada de pisos al mercat i fer front així a l’emergència habitacional que patim, hi haurà un recàrrec del 50% als grans tenidors que posseeixin 3 o més immobles d’ús residencial desocupats permanentment, sense causa justificada, durant més de dos anys.
  • Tindran dret a una bonificació del 90% els pisos que s’adscriguin al Programa de Mediació per al Lloguer Social que gestiona l’Oficina Local d’Habitatge.

Facilitem la transició ecològica

  • Millorarem les bonificacions a tothom que es vulgui instal·lar plaques solars, tant els habitatges plurifamiliars com als unifamiliars. Ampliem la bonificació, que passa a ser de fins el 50% de la quota durant 5 anys consecutius, amb un màxim del 50% del cost de la instal·lació i un límit de 350 € anuals.
  • Pel que fa a l’Impost d’Activitats Econòmiques, també s’estableix una bonificació en els mateixos termes però amb un límit de 1000 € anuals.
Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest