Projecte de remodelació verda de la plaça Sant Joan amb 22 nous arbres i amb murs vegetals

Posted on Posted in Notícies.


La Comissió Informativa de polítiques de la gestió i promoció de l’habitatge i transició ecològica ha presentat avui un projecte de remodelació verda de la Plaça de Sant Joan, consistent en plantar 22 nous arbres en tres dels laterals de la plaça i posar murs vegetals en l’altre lateral, en concret en les parets de la passarel·la.

Les característiques complexes que té el ferm d’aquesta plaça han fet necessaris diferents estudis per determinar en quines ubicacions era possible plantar arbrat. S’han fet estudis arqueològics amb Patrimoni, i també estudis tècnics i de serveis, perquè la proposta de disposició dels arbres encaixes amb les diverses conduccions que hi ha sota el terra de la plaça.

En base a aquesta proposta tècnica, s’obrirà un procés participatiu amb veïns, organitzacions i comerciants sobre la remodelació verda de la plaça Sant Joan, que permetrà concretar el projecte definitiu per portar-lo a terme durant la plantació d’arbrat del proper hivern.

“Comencem el camí perquè Sant Joan deixi de ser una plaça dura i es converteixi en un nou espai verd de la ciutat, una zona amb ombra i amb major confort per a la ciutadania” ha explicat el regidor de Transició Ecològica, Sergi Talamonte, qui ha afegit “Amb aquesta idea inicial, ancorada en el Pacte d’Entesa, obrirem un procés participatiu per concretar el projecte, que esperem que sigui realitat el proper hivern”.

Recreació reforma verda de la plaça St Joan (imatge virtual).

Recreació reforma verda de la plaça St Joan (imatge virtual).

Recreació reforma verda de la plaça St Joan (imatge virtual).

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest