Promovem una declaració de compromís amb els drets LGTBI+

Posted on Posted in Ciutat amable, Ciutat democràtica, Ciutat per viure, Comú de Lleida, Notícies, Paeria and tagged , , , .

La moció presentada pel comúdelleida per reforçar l’acció municipal de garantia dels drets de les persones LGTBI+ arriba al ple com a declaració institucional de compromís amb vuit mesures per a promoure el dret a desenvolupar una vida lliure d’obstacles, discriminacions i violències per motiu de gènere.

«Celebrem que hi hagi consens en aquesta declaració de compromís per la igualtat de drets per a les persones LGTBI+, especialment en un moment de creixement del discurs discriminatori i de l’odi que està afectant a aquest col·lectiu, i a altres», ha valorat la regidora del comúdelleida Elena Ferre.

Les mesures que s’inclouen en la declaració institucional se centren en les polítiques de sensibilització i promoció de la diversitat afectiva, sexual i de gènere; el reforç de l’atenció a les persones víctimes de violències i discriminació; la promoció dels drets laborals i la dotació d’espais de trobada i relació segura i amable per a les persones LGTBI+.

Sensbilització, atenció enfront les violències i promoció dels drets laborals

La declaració preveu accions de foment de les actituds positives i no discriminatòries cap a les persones LGTBI+, com els programes escolars per a mestres, famílies i alumnat. També s’inclou el suport al teixit associatiu que les agrupa, així com un major esforç pressupostari en les polítiques LGTBI+.

En relació a les accions contra les agressions i discriminacions fruit de la LGTBI+fòbia, es reitera el compromís i reforç de les mesures de prevenció i atenció que s’estan aplicant en el marc del Servei d’Atenció Integral a les Persones LGTBI+.

Pel que fa als drets laborals, es proposa l’adaptació i millora de la capacitat de resposta dels serveis d’inserció laboral, incorporant la perspectiva de gènere, la inclusió de criteris d’igualtat d’oportunitats en les subvencions i contractes públics i el foment de la contractació, especialment adreçada a dones trans, a través de programes de formació i treball.

El comúdelleida ha estat treballant aquesta moció en coordinació amb Colors de Ponent, per tal de garantir que les demandes del col·lectiu LGTBI+ estiguin presents en l’agenda municipal.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest