Aprovada la proposta del Comú per adherir Lleida a la Xarxa de Ciutats que Caminen per una mobilitat més amable i sostenible

Posted on Posted in Notícies, Paeria.

La Comissió d’Urbanisme ha aprovat l’adhesió de la ciutat a la Xarxa de Ciutats que Caminen (Ciudades que caminan) una associació internacional per millorar la situació dels vianants amb iniciatives per millorar l’accessibilitat universal, la seguretat viària i el propi medi ambient. La proposta vol fomentar hàbits saludables com anar a peu o en bicicleta, i contribuir a una mobilitat sostenible, tant des de la sensibilització com de del foment d’aquelles actuacions urbanístiques necessàries per millorar la visibilitat de vianants i ciclistes. Proposem millorar la visibilitat en els passos de vianants i contribuir alhora a la creativitat per tenir una ciutat més amable a partir de la motivació de l’alumnat. Apostem per realitzar concursos a les escoles i que siguin els propis alumnes els artistes d’aquesta actuació urbanística.

Exemple de pas de vianants amb visibilitat millorada

Exemple de pas de vianants amb visibilitat millorada a Torrelodones


La proposta per millorar la visibilitat dels vianants inclou altres mesures com l’eliminació d’aparcaments de vehicles a menys d’1,5 metres dels passos de vianants o reconvertir-los per a bicis i motocicletes.
Seguint l’exemple de molts ajuntaments (Torrelodones, Maó, Vitòria, Pontevedra,…) ens entusiasma poder treballar per un nou model de mobilitat sostenible, on prenguin major rellevància els desplaçaments a peu. Perquè caminar no només té efectes positius en la salut i el medi ambient, sinó que millora la cohesió social dels municipis així com la igualtat d’oportunitats en l’ús i el gaudi de l’espai públic.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest