Proposem posar en marxa el Banc de Terres de l’Horta, per revertir l’abandonament de conreus

Posted on Posted in Ciutat amable, Ciutat per treballar, Ciutat per viure, Ciutat valenta, Comú de Lleida, Promoció econòmica and tagged , , .
Featured Video Play Icon

Proposem promoure una xarxa de Bancs de terres de la Comunitat Territorial de Lleida, per revertir l’abandonament de conreus i vincular-lo a plans d’ocupació i formació en l’àmbit agrícola.

Nosaltres més que mesures de màrqueting i de marca, pensem que és important insistir en mesures que afavoreixin la producció i la recuperació dels conreus“, ha explicat la Laura Bergés, cap de llista del comúdelleida, en una visita de campanya a l’Horta.

Plantegem fomentar el relleu generacional, amb plans d’ocupació vinculats a l’Horta per a la gent jove i que des de l’ajuntament s’estimuli la demanada dels productes de l’Horta amb plans de compra introduïts en escoles bressol, cooperatives, i altres. “S’han de fer accions per promoure l’agricultura ecològica i regenerativa a l’Horta, amb plans de compra de productes ecològics i de proximitat als mercats municipals i altres compres col·lectives a càrrec de l’Ajuntament.”

Seguint amb aquesta línia, proposem generar serveis d’atenció específics per a la zona de l’Horta per a la gent gran que hi resideix. “L’Horta té una població important de persones grans i insistim des del comú en la implantació d’un servei d’ajuda a domicili per a la gent gran, a més de reestructurar i reformular una àrea d’atenció de salut dirigida a les persones grans“, destaca la cap de llista, que també considera que “calen mesures per recuperar els serveis presencials, i més a la zona de l’Horta.”

Ens comprometem a aconseguir fons de la Generalitat per a la modernització del reg a l’Horta, per millorar-ne l’eficiència i l’estalvi d’aigua. “S’ha de deixar enrere el rec a manta i instal·lar gota a gota. L’ajuntament, com a part de la comunitat de regants, ha de negociar amb la Generalitat i Estat ajuts per aquesta modernització, que no pot recaure sobre els pagesos i pageses.”

La regidora Elena Ferre i la cap de llista, Laura Bergés a l’Horta.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest