Proposem que Lleida se sumi a la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària per defensar d’un sistema econòmic respectuós amb persones i medi ambient

Posted on Posted in Comú de Lleida, Consell Comarcal, Notícies, Paeria and tagged , , , , , .

El Comú de Lleida proposa a la Comissió d’Economia de la Paeria que la ciutat se sumi a la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària, una petició que també farem extensiva al Consell Comarcal del Segrià. Des del Comú de Lleida volem un municipi que generi i atregui ocupació. Volem democratitzar l’economia, fomentant un teixit de proximitat de producció, de comerç i de consum. Apostem per l’economia social i solidària, i una contractació pública en igualtat d’oportunitats per a totes les empreses.

La XMESS  la integren actualment 38 municipis de Catalunya, entre els quals grans ciutats com Badalona, Barcelona, Girona, Mataró, Sabadell, Santa Coloma o Terrassa. Té la finalitat de promoure, reforçar i consolidar el model socioeconòmic alternatiu, fomentant la cooperació i l’acció conjunta entre els seus membres, i fer-ho des del diàleg permanent amb els seus actors.

La proposta s’encaixa en la defensa d’un sistema econòmic respectuós amb les persones, el medi ambient i els territoris que funciona sota criteris democràtics, d’horitzontalitat, transparència, equitat i participació. L’economia solidària contempla una nova forma de produir, distribuir i consumir, i representa una alternativa viable i sostenible per satisfer les necessitats individuals i globals, motius pels quals entenem que Lleida ha de formar part de la XMESS i treballar-hi colze a colze amb la resta de municipis per promoure, reforçar i consolidar l’economia social i solidària.

 

Trobada de la XMESS

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest