Proposem reorientar la política de subvencions en l’esport

Posted on Posted in Ciutat per treballar, Ciutat per viure, Comú de Lleida, Notícies and tagged , , , .

La candidata a les eleccions municipals del 28M, Laura Bergés, ha proposat aquest un nou model a l’hora de concedir subvencions a l’esport, que actualment estan orientades majoritàriament a tres clubs professionals. Bergés ho ha dit aquest matí en el debat electoral organitzat per la COPE i La Manyana a la Granja Pifarré.

Proposem donar més pes a l’esport base, de barri i femení, que ara només rep un 25% de les subvencions, mentre que els tres clubs professionals (Lleda Esportiu de futbol, Força Lleida de bàsquet i Lleida Llista d’hoquei) s’enduen el 75% restant. “Cal promoure des de l’ajuntament, models de patrocini, mecenatge i publicitat per als clubs professionals i dedicar els diners de les subvencions a aquelles entitats que ho tenen més complicat per anar a buscar recursos per elles mateixes” explicava Laura Bergés, cap de llista. “Cal invertir la proporció del 25% i el 75% actuals entre l’esport d’elit i l’esport amateur i de formació”, ha afegit.

Seguint amb aquesta línia, defensem la incorporació de la perspectiva de l’esport com un dret de ciutadania, que contribueix al benestar, la salut i la convivència, a més de generar activitat econòmica. “S’han de tenir en compte aquests criteris en l’acció d’inversió i despesa de la regidoria d’Esports, amb especial atenció al dret a l’esport de la infància i la joventut, així com de la gent gran.”

Laura Bergés destaca també, una mesura per vincular part del finançament a activitats i entitats esportives a criteris d’inclusió i desenvolupament de col·lectius amb capacitats especials i en situació de vulnerabilitat.

Cal un pla d’ampliació i millora de les infraestructures esportives tancades i a l’aire lliure, prioritzant segons l’estat de manteniment i segons la disponibilitat“, proposava aquest matí la candidata.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest