Proposem un concurs públic per gestionar les firetes a les Festes de Maig i de Tardor

Posted on Posted in Comú de Lleida, Notícies, Paeria and tagged , .

Per tal de millorar la transparència i la lliure competència en la cessió i gestió dels terrenys destinats als firaires i aprofitant el trasllat anunciat per l’equip de govern a la zona de l’antiga Hípica, el grup Municipal del Comú de Lleida proposa un concurs públic en modalitat de concessió per gestionar el repartiment i cessió de l’espai destinat a les firetes. Es proposa fer-ho de forma diferenciada per les festes de maig i les festes de tardor i garantint la igualtat d’oportunitats d’associacions i empresaris del sector. En la gestió de l’espai serà l’ajuntament qui cobrarà el cànon, i qui farà la parcel·lació i el repartiment del terreny, un procés durant el qual la Paeria tindrà en compte deixar en reserva algunes parcel·les per atraccions innovadores que es puguin presentar cada any.

En les clàusules del concurs es tindrà en compte que no es repeteixin sistemàticament les mateixes atraccions i un repartiment adequat i equilibrat entre les grans i les petites, així com altres serveis complementaris com xurreries o casetes de menjar i begudes.

L’ajuntament de Lleida ha negociat tradicionalment el recinte de Firetes amb una sola associació de firaires que no és representativa de tots els empresaris que es dediquen a aquest sector, i ni tan sols és representativa de totes les empreses de firaires Lleidatanes. Aquest fet provoca una situació de monopoli que ha mantingut sempre al marge del negoci de les firetes en les festes majors del municipi a la majoria de les petites empreses locals.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest