Proposta per doblar les places de pisos en l’operatiu de temporers

Posted on Posted in Ciutat per treballar, Comú de Lleida, Notícies, Paeria and tagged , , , .

El comúdelleida proposa que l’EMU augmenti fins a 36 els pisos que posa a disposició de l’operatiu de temporers en la propera campanya, i canvis en els protocols d’accés per facilitar un major aprofitament d’aquests habitatges.

El comúdelleida ha presentat aquesta proposta de resolució a la Comissió Informativa de polítiques de la gestió urbanística, habitatge i transició ecològica, per tal de donar continuïtat i reforçar aquesta nova modalitat d’habitatge per a temporers que es va posar en marxa l’any passat per complementar el dispositiu del pavelló de la Fira.

Atenent a l’èxit de la campanya del 2021 i comptant amb l’increment de pressupost per a polítiques d’habitatge per aquest 2022, el comúdelleida proposa que l’EMU augmenti fins a 208 les places per a l’allotjament de temporers, incrementant el nombre de pisos fins a 36. També es proposa un canvi en els protocols per accedir a aquests pisos, per tal de garantir-ne un major aprofitament. En aquest sentit, es proposa que es rebaixi la fiança i que s’elimini l’obligació de tenir contracte de treball signat per accedir als pisos.

Balanç positiu de la campanya 2021 d’allotjament en pisos

En la campanya del 2021, es van posar a disposició dels temporers 14 habitatges de l’EMU i 4 de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, que sumaven un total de 104 places. Aquests pisos van donar allotjament a 87 persones, amb un total de 3.573 pernoctacions, una quarta part de totes les pernoctacions de l’operatiu de temporers.

L’allotjament en pisos s’ha mostrat com una mesura que contraresta les dificultats d’accés al mercat regular de lloguer dels treballadors i treballadores de la campanya de la fruita. També suposa una millora les condicions de les persones ateses, en la mesura que augmenta la seua autonomia i autoestima. L’experiència del 2021 ha mostrat també que, malgrat la morositat que es va produir en el pagament dels lloguers, el cost global per pernoctació és inferior al de la modalitat d’allotjament col·lectiu, i que no es va produir cap conflicte amb els veïns i veïnes dels immobles.

 

Informació sobre el dispositiu de pisos en la campanya del 2021:

L’EMU disposa de més d’un centenar de places en habitatges equipats per a treballadors temporals de la campanya agrària 2021

Sergi Talamonte presentant els pisos per a temporers l’any 2021

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest