Qualsevol projecte per a Les Basses ha de garantir espai per al lleure d’ús públic i zones verdes públiques de qualitat

Posted on Posted in Ciutat democràtica, Comú de Lleida, Notícies, Paeria and tagged , , .

El comúdelleida considera que el projecte presentat pel regidor Toni Postius per a la implantació d’un càmping a Les Basses representa un model de privatització que oblida la necessitat de garantir un ús públic de l’espai.

El projecte preveu destinar el 30% de l’espai del Parc Territorial de les Basses a la zona de càmping: precisament l’espai amb major massa d’arbrat i on estan les instal·lacions de barbacoa que actualment són d’ús públic.

També preveu que la zona de lleure de la piscina sigui part del càmping, renunciant, doncs, a una oferta pública que ajudaria a completar la xarxa municipal de piscines tant necessària a una ciutat amb el clima de Lleida. El projecte no especifica cap actuació en la zona de parc municipal, de la qual només s’esmenta la previsió, sense detall ni calendari, d’usos lúdics, d’esbarjo, lleure i esportius.

A l’espera d’una anàlisi amb més profunditat del document presentat avui, el comúdelleida considera doncs, que tot i que l’explotació d’un càmping a les Basses és una opció que pot ajudar a donar viabilitat a la recuperació d’aquest espai, cal definir un projecte que garanteixi els usos públics del Parc de les Basses.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest