El comúdelleida ha expressat el seu desacord amb la gestió de personal temporal que està fent l’ajuntament i concretament amb el nou programa temporal del departament de Turisme de l’Ajuntament de Lleida, vinculat a l’esdeveniment ‘Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025’.
La regidora del comúdelleida, Laura Bergés, ha denunciat que gairebé la meitat del pressupost d’aquest programa, xifrat en 200.000 euros, es destinarà a contractació de personal en lloc de reforçar altres àrees que necessiten inversions urgents.
El Comú qüestiona les prioritats d’aquest tipus de programes, ja que considera que es destinen recursos a activitats dirigides a un públic molt concret, en comptes d’atendre necessitats urgents de la ciutat. “Entenem que es facin accions per potenciar la gastronomia, però ens trobem en una situació en què Lleida necessita inversions molt abans en altres àmbits com la inclusió, la cohesió social, la convivència als barris, o en àmbits de jardineria i transició energètica”, ha afirmat Bergés.
La regidora ha recordat que en els darrers mesos l’Ajuntament ha anat aprovant diversos plans de reforç temporal de personal en les àrees de manteniment d’infraestructures esportives i de recursos humans, als quals s’afegeix ara aquest reforç en l’àmbit del turisme. “Mentre sempre queden relegades altres necessitats temporals com poden ser l’atenció a les noves plantacions d’arbrat per evitar que es morin abans d’arrelar, com ha passat en massa ocasions, o un pla de xoc d’intervenció social a determinats barris que fa temps que reclamem”, afegia Laura Bergés.
A més, des del grup municipal es denuncia una manca de planificació en la dotació de personal, que porta a realitzar contractacions temporals per tasques que haurien d’assumir les estructures existents. “Si tenim un departament de Turisme que és incapaç de gestionar un ajut de 200.000 euros sense haver de recórrer a contractacions temporals, és evident que cal una reflexió sobre la seva organització i funcionament”, ha destacat la regidora del grup.
Per altra part, el comúdelleida també qüestiona que del total de pressupost que es destinarà a la promoció de la gastronomia lleidatana en l’any de ‘Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025’, gairebé la meitat es destini a contractació de personal. Del total de la subvenció, 96.000 euros es destinaran a la contractació de dos tècnics per gestionar l’ajut, mentre que només 104.000 euros s’invertiran en activitats. “No té sentit gastar gairebé la meitat d’una subvenció en personal per gestionar l’altra meitat, ens sembla una proporció massa elevada”, ha afegit la regidora.
Davant aquesta situació, el comúdelleida insisteix en la necessitat d’una planificació més eficient dels recursos municipals i en el moment de demanar ajuts, d’una redistribució més equitativa del pressupost, prioritzant aquelles actuacions que realment responguin a les necessitats de la ciutadania. Així mateix, reclama una revisió del funcionament del departament de Turisme per garantir que pugui assumir les seves funcions sense haver de recórrer a programes temporals de suport.