Qui tremola?

Posted on Posted in Ciutat democràtica, Ciutat valenta, Comú de Lleida, Notícies and tagged , .

En la Diada d’enguany, sembla que tremolen els amics. La discòrdia marca el rumb polític i mediàtic, precisament en un moment en què semblaria més necessari que mai cercar complicitats.

Inflació, crisi energètica, canvi climàtic, guerres, desigualtat creixent… Un panorama que exigeix, a Catalunya i arreu, acords valents per construir un nou pacte social i ecològic que tingui en compte la finitud dels recursos, la cura del planeta, la distribució del benestar i la necessària interconnexió de sobiranies per avançar cap a a un model de post-creixement imprescindible.

Però enmig les acusacions de traïcions polítiques, menystenim la traïció a les generacions futures, a les que deixem un planeta trinxat, i amaguem la traïció a les tantes persones empeses a la pobresa i la precarietat.

Per això, en aquesta Diada reivindiquem els espais comuns, o si més no els camins paral·lels, que avancin en enfortir la transició econòmica i ecològica, des de la força de la democràcia real i l’autodeterminació. Des del respecte a les diferents estratègies de la pluralitat de partits, moviments socials i espais de treball en que cadascú es compromet.

El comúdelleida va néixer precisament com un espai de persones que, des de diferències ideològiques, també respecte el fet nacional, compartim la determinació de treballar plegades pels canvis profunds que són imprescindibles.

Deixem enrere l’autocomplaença ufana i superba que crea enfrontaments estèrils i sumem forces per segar les cadenes que ens lliguen a aquest sistema injust, depredador i esgotat.

 

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest