“Quina aportació fa al bé comú gastar 18.000 euros per tenir un “projecte de cultura” a un mes del final de mandat?”

Posted on Posted in Comú de Lleida, Notícies, Paeria and tagged .

A través d’un contracte menor l’equip de govern destina 18.137,90 € (IVA inclòs) a fer un cens “d’empreses i indústries culturals i creatives de la ciutat de Lleida” amb un termini de deu dies en plenes festes de Nadal i a lliurar, un més abans de les eleccions municipals, un “projecte per a la promoció i internacionalització de les empreses i indústries culturals i creatives de la ciutat de Lleida”.

Quina aportació fa al bé comú una despesa per tenir, a un mes del final de mandat, un projecte per a la promoció i internacionalització de les empreses i indústries culturals i creatives? Pensem que la redacció del programa electoral de cultura del PSC per a les properes municipals no s’hauria de finançar amb el pressupost de la Paeria. El calendari electoral mai hauria d’afectar la contractació que es fa des del municipi, com vam veure al 2015 -any electoral- en que hi havia un 20% més d’expedients de contractació que a l’any següent.

Aposta per la cultura i per aprofitar tots els recursos disponibles per finançar-la

Des del Comú de Lleida apostem per la cultura des d’una racionalització dels recursos, i posem de relleu que aquest servei per internacionalitzar ja el tenim i l’estem pagant i es diu Institut Ramon Llull (IRLL). Preguntarem a la Comissió de Cultura per què la Paeria ha d’assumir una despesa que correspon a l’IRLL i quins contractes i programes de cooperació ha plantejat la Paeria els darrers anys amb l’IRLL. Té cap sentit mantenir Lleida al marge de les eines de les quals Catalunya disposa?

Una sola setmana per presentar propostes.

Donar només 7 dies en la convocatòria és la millor manera de cercar la lliure concurrència de tots els agents interessats? La contractació externa de béns i serveis representa més d’un terç del pressupost de l’ajuntament si hi incloem també els contractes de les concessions. Cal obrir de bat a bat la finestra de la contractació i fer-la del tot transparent perquè els agents econòmics puguin prendre decisions informades. Es recorre de manera abusiva al contractes menors sense publicitat prèvia, i sense concurrència. Una fórmula d’economia amb tics clientelars, ja que afavoreix a aquells actors o empreses més ben relacionats amb el poder, alhora que porta al límit el marc que estableix la Llei de contractes del sector públic.

El Comú aposta per fer, sempre que sigui possible, licitacions obertes per períodes de més d’un any, un procés obert i més transparent permetria a l’Ajuntament assegurar-se que contracta la millor oferta (en qualitat, en preu, en mitjans tècnics i humans, etc).

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest