Reclamem canvis en la gestió energètica de l’ajuntament

Posted on Posted in Ciutat amable, Ciutat capdavantera, Ciutat per viure, Ciutat valenta, Comú de Lleida and tagged , , , .

El comúdelleida ha expressat la seva preocupació per l’increment de la factura de la llum de l’ajuntament, que ha arribat a 7,2M€ al 2023, i reclama la necessitat urgent d’una gestió més eficient en aquest àmbit.

La regidora del comúdelleida, Laura Bergés ha subratllat, que “la factura de la llum va augmentant cada any i no veiem els canvis necessaris en la gestió per rebaixar el consum i aconseguir una tarifes més avantatjoses“.

En l’exercici del 2023, l’Ajuntament vam pagar a Endesa 6,6 milions d’euros, i van quedar 580.000€ pendents de pagament, que s’han incorporat al pressupost del 2024, sumant un total d’aproximadament 7,2 milions d’euros en electricitat. “Davant d’aquestes xifres, entenem que l’ajuntament ja fa temps que hauria d’estar prenent mesures, com revisar el model de contractació que tenim amb l’Associació Catalana de Municipis i aplicar un pla d’estalvi en el consum“, reclamava la regidora del comúdelleida.

El grup municipal reclama l’aplicació de les mesures de reducció de consum energètic que ja fa anys que es van analitzar. “Vam impulsar un estudi d’eficiència energètica que indicava que amb mesures de baix cost podíem assolir una reducció del consum del 20%, i podria arribar al 70% si es fessin inversions de modernització de les instal·lacions“, explicava la Laura Bergés.

L’altre punt crític que assenyala el comúdelleida és la gestió de la contractació de l’electricitat a través de l’ACM (Associació Catalana de Municipis), la qual s’ha identificat com excessivament costosa. “Malgrat que aquest contracte minimitza la feina administrativa, els preus elevats (entre 156 i 182 euros per Kw-hora) excedeixen àmpliament el preu mitjà a Espanya, que es va situar en 87 euros al 2023 i recentment en 65 euros“, afegia la regidora del comúdelleida.

La Laura Bergés, insistia “en la necessitat de revisar aquesta contractació i explorar alternatives que ofereixin millors tarifes, possiblement mitjançant contractes gestionats directament per l’ajuntament, avaluant l’opció de contractació per lots“.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest