Reclamem els mapes luxomètrics de la ciutat i millores en la il·luminació

Posted on Posted in Notícies.
Davant les mancances en el sistema d’enllumenat a la ciutat, el grup municipal el comúdelleida reclama els mapes lumínics que l’empresa concessionària del manteniment i conservació de l’enllumenat ha de fer dos cops l’any. També presentem una proposta per canviar les faroles del carrer Xavier Puig Andreu i a d’altres punts de la ciutat, per tal que s’adapti el model a la densitat d’arbrat i garantir així una bona il·luminació.

El tram final del carrer Xavier Puig Andreu, entre els carrer Joan Baptista Xurriguera i la glorieta Font i Quer, presenta una il·luminació molt deficitària ja que les faroles estan ubicades amb més de 50m de distància entre elles i tenen un disseny -10m d’alçada i sense allargador- que les deixa amagades entre els arbres. Tal i com denuncia l’associació de veïns i veïnes Orvepard des de fa temps, això fa que el carrer quedi a les fosques, generant inseguretat.

Per això proposem a l’ajuntament que es faci un informe tècnic per analitzar la situació en aquest i d’altres carrers, i que es faci una reserva en el proper pressupost per dur a terme les actuacions de reforma necessàries en l’enllumenat públic en aquest tram de carrer i en altres punts foscos de la ciutat.

En la mateixa línia, el grup municipal ha presentat una pregunta per tal de conèixer els mapes lumínics de la ciutat, que l’empresa concessionària del manteniment i conservació de l’enllumenat públic ha de fer segons l’apartat 6.2.7 del contracte. De fet, la concessionària Citelum va oferir fer aquests mapes de control luxomètric dos cops l’any. Aquests mapes han de permetre identificar els punts foscos i orientar per tant les actuacions necessàries per millorar la il·luminació de la ciutat.

Ambdues propostes s’inclouran a la propera sessió de la comissió informativa de polítiques de la gestió urbanística, habitatge i transició ecològica.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest