Reclamem la implementació del pla de treball de la Zona 7 (Templers, Escorxador i Instituts)

Posted on Posted in Ciutat amable, Ciutat per viure, Comú de Lleida, Notícies, Paeria and tagged , , , , , , , .

Propostes per posar en valor l’actiu cultural del barri, promoure una nova mobilitat i crear comunitat

Hem presentat una proposta de resolució per a donar compliment les diverses mesures en l’àmbit cultural, de mobilitat, seguretat, civisme i comerç treballades en el marc del Consell de la Zona 7 per al barri de Templers-Escorxador-Instituts.

El comúdelleida, a través de la llavors regidora de zona Elena Ferre, havia presentat ja aquest pla de treball que va quedar interromput amb la sortida del govern del comúdelleida. «L’actual regidor de zona, Sr. Castro, no ha fet cap reunió amb l’associació de veïns i ha deixat en l’oblit el pla de treball que li vam traslladar quan hi va haver el canvi de govern», ha lamentat la regidora Ferre.
El pla de treball inclou mesures en diversos àmbits, per reforçar el paper cultural i comercial de la zona., així com propostes per millorar la seguretat i el civisme al barri. L’impuls de la transició ecològica és un altre dels objectius del pla de treball, amb actuacions per millorar la mobilitat a peu, en transport públic i en bici, alternatives d’aparcament per deixar el cotxe quiet, promoció de l’estalvi energètic i les comunitats energètiques locals, i sensibilització entorn la recollida selectiva Porta a Porta.

Posar en valor els elements culturals del barri

En l’àmbit cultural es proposa una mostra d’entitats per donar a conèixer l’àmplia oferta cultural d’un barri que acull l’aula de teatre i el Cafè i el Teatre de l’Escorxador. En aquesta línia es planteja un projecte de teatre social que pugui abordi les problemàtiques del barri.
També es proposa una ruta cultural que posi en valor elements com el monument a Lluís Companys o l’escultura de Benet i Rossell, l’Atmella com balla i la publicació d’un llibre sobre el barri o la creació d’un bestiari singular de la zona a partir d’un concurs obert.

Millores en la mobilitat i transició energètica

El pla de treball inclou diverses mesures relacionades amb la mobilitat, per facilitar els desplaçaments a peu, en transport públic, i en bici. Tal com es va proposar en el Consell de Zona, es planteja ampliar les voreres més estretes, i la revisió de les línies d’autobús, recuperant algunes de les connexions amb Rambla d’Aragó i Avinguda Catalunya que s’han perdut.Per facilitar els desplaçaments amb vehicles personals no contaminants es proposa repintar el carril bicicleta del carrer Joana Raspall i garantir la senyalització de tota la zona d’entrada i sortida del Camp Escolar.

Com a alternativa per a la reducció d’espai per als cotxes als carrers, s’inclouen també propostes per ampliar les places d’aparcament. La zona 7 ha perdut prop de 100 places d’aparcament i per això es plantegen dues alternatives per a la construcció d’un pàrquing de superfícies al passatge de Santa Anna i un pàrquing subterrani a la plaça de l’Escorxador, que puguin donar servei a un barri amb menys cotxes pels carrers. Així mateix, el pla de treball inclou també la demanda d’ampliació de les zones de càrrega i descàrrega, amb la creació d’una aplicació per ordenar-ne l’ús.

Encara en la marc de la transició ecològica, el pla de treball inclou actuacions de difusió i promoció de l’estalvi energètic i de les comunitats energètiques locals. Algunes de les actuacions que es proposen són la realització de tallers sobre estalvi energètic i la promoció del comerç del proximitat i l’alimentació saludable.

Seguretat i civisme

Els treballs en el Consell de la Zona 7 van donar lloc també a diverses propostes en l’àmbit de la seguretat i el civisme que es recullen en la proposta de resolució presentada pel comúdelleida a la comissió informativa.

Així, es reclama la millora de la il·luminació i l’estudi de la implantació de càmeres de vigilància en els punts de major inseguretat, a més de reunions periòdiques amb els cossos de seguretat per avaluar els problemes de seguretat. El reforç de la policia de proximitat és també una altra de les demandes que han sorgit tant en aquest barri com en altres zones de la ciutat.

La proposta posa l’èmfasi en actuacions de sensibilització i difusió de les normes de civisme, fomentant el coneixement del barri i el sentiment de pertinença. En aquest sentit s’apunten diverses propostes de treball comunitari amb el comerç, entitats i voluntaris per promoure les bones pràctiques en matèria de civisme i neteja, així com l’acompanyament a la gent gran que necessiti ajuda per la gestió de la brossa. Tal i com es va plantejar al Consell de Zona, la proposta de resolució demana també iniciar la difusió dels model de recollida selectiva Porta a Porta, per preparar la implantació d’aquest model al barri.

La regidora Elena Ferre ha traslladat aquest pla de treball a les diverses comissions informatives concernides -seguretat, promoció econòmica, transició ecològica i cultura-, després de constatar que el regidor de zona no ha fet avançar cap de les mesures incloses en el pla que se li havia traslladat en el moment del canvi de govern.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest