Reclamem que la Paeria apliqui la bonificació als veïns i veïnes que estan reciclant amb el Porta a Porta

Posted on Posted in Ciutat capdavantera, Ciutat per viure, Comú de Lleida.

El comúdelleida considera que la Paeria i el regidor Jaume Rutllant, han abandonat les seves funcions en la gestió del porta a porta per notificar ara, que és precisament el mes que s’envien els rebuts domiciliats als veïns i veïnes i no haver fet aquests passos quan estaven previstos.

La Paeria anunciava aquestes setmanes a través de carta als veïns i veïnes dels barris on s’aplica el Porta a Porta, que no aplicarien la bonificació de la taxa de brossa fins al 2024.

Des del comúdelleida reclamem, que el govern faci efectiu el sistema de bonus/malus previst en la taxa de recollida de residus, el qual bonifica o penalitza al veïnat dels barris on s’aplica el Porta a Porta segons la participació.

Aquest sistema de bonificació es va aprovar per al 2022 i aquest any ja hauria d’estar en funcionament per a la promoció de la correcta participació i així reduir l’impacte ecològic i millorar la gestió de residus.

«L’Ajuntament ha d’aplicar el sistema de recàrrec, el qual està vigent des de l’any passat i premiar als barris com, Pardinyes, Balàfia, Ciutat Jardí i Vila Montacada que han fet ús correcte del Porta a Porta, i bonificar amb el 20% o realitzar el recàrrec del 40%, que és el que s’havia previst» reclamava la cap de llista Laura Bergés.

El veïnat dels barris on es duu a terme el Porta a Porta, van rebre una carta que havien de signar per poder recollir els materials i donar consentiment per utilitzar les seves dades personals. S’havien de fer les gestions legals necessàries durant l’any 2022 i així aplicar, aquest any, la bonificació o recàrrec de la taxa.

«Vam aprovar una disposició transitòria de l’ordenança fiscal, la qual especificava que durant el 2022 s’enviarien cartes als titulars dels habitatges per resoldre dubtes o problemes en les dades del veïnat registrat en el sistema del Porta a Porta. No haver fet aquests passos quan tocava és una falta de respecte al veïnat que està participant al Porta a Porta », explicava el regidor Sergi Talamonte.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest