Reclamem que se signi ja el conveni de col·laboració entre el Refugi dels Peluts i la canera d’Alcanó

Posted on Posted in Ciutat amable, Ciutat per viure, Comú de Lleida, Consell Comarcal, Paeria and tagged , , , .

Davant la situació de sobreocupació del Refugi dels Peluts, el comúdelleida ha reiterat la petició que s’estableixi el conveni entre la Paeria i el Consell Comarcal per poder derivar animals al Centre d’Acollida d’Animals de Companyia (CAAC) del Segrià, ubicat a Alcanó.

«Les converses amb el Consell Comarcal per signar aquest conveni van començar quan el comú era responsable de la regidoria competent, però el regidor actual ens diu que, un any i mig després, encara estan estudiant les clàusules que hauria de tenir, mentre estem pagant 15.000 euros a residències privades d’animals per fer-se càrrec de gossos que ja no caben al Refugi dels Peluts» ha valorat Sergi Talamonte.

La Paeria ha hagut de fer un contracte menor amb una residència privada per acollir 15 gossos, davant la falta d’espai al Refugi municipal. Des de la pròpia regidoria de Transició Ecològica s’ha reconegut la saturació del Refugi dels Peluts des de l’estiu passat, que ha dut a la suspensió temporal de la participació en les activitats del refugi de persones que no formin part dels serveis del centre.

Davant aquesta saturació, que compromet la correcta atenció als animals, el comúdelleida demana que s’acceleri la redacció i signatura del conveni amb el Centre d’Acollida comarcal, que pot servir per complementar amb recursos públics els serveis que es presten al refugi municipal.

Reformes en les taxes del CAAC d’Alcanó

El comúdelleida també ha presentat al Consell Comarcal dues propostes de revisió de les taxes del CAAC comarcal d’Alcanó, que han estat acceptades en la comissió de medi ambient celebrada aquest matí.

D’una banda, s’aplicarà un recàrrec en la taxa de recuperació d’animals que no estiguin correctament identificats amb el xip corresponent. I per altra part, es faran els estudis econòmics per definir una bonificació en la taxa d’adopció d’animals potencialment perillosos i dels afectats per malalties cròniques. Aquestes dues mesures ja es van implantar en les taxes municipals de Lleida a proposta del comúdelleida.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest