Reclamem un impuls a les polítiques d’atenció a la gent gran

Posted on Posted in Ciutat capdavantera, Ciutat per viure, Comú de Lleida and tagged , , , , , .

El grup municipal denúncia mancances en la supervisió del funcionament dels centres de dia de Mangraners i Santa Clara i reclama una ampliació del conveni amb la Generalitat per dotar altres barris de centres per a la gent gran.

L’ajuntament ha de garantir que es compleixin els ratis de personal gericultor als centres de gent gran i l’estabilitat laboral que és imprescindible per un servei que respecti els vincles humans que s’estableixen en l’atenció a la gent gran“, ha explicat la regidora, Laura Bergés.

El comúdelleida denuncia que al centre de dia de Mangraners no s’estan complint els ratis d’un gericultor per cada 10 persones ateses, i un alt nivell de rotació de personal que va en detriment de la qualitat de l’atenció. “Cal tenir cura dels cuidadors, garantint condicionals laborals adequats, d’acord amb el conveni col·lectiu català“, afirmava la regidora del Comú.

Des del grup municipal també es reclama que s’avanci en la dotació de nous centres de dia per a gent gran a altres barris. Tal com ha explicat la Laura Bergés, “a Cappont es va prometre un centre de dia a l’edifici del mercat ja en 2009, i encara el continuen esperant“. Per això, el comúdelleida demana al govern un pla de desplegament de nous centres de dia als diferents barris de la ciutat.

Per al comúdelleida aquest reforç hauria d’anar acompanyat d’un canvi en el model de gestió, per passar a la gestió directa per part de l’ajuntament. “L’atenció de qualitat a la gent gran no es pot fer des de criteris de rendibilitat econòmica, sinó que han de prevaldre els criteris de servei públic que es garanteixen millor des de la gestió directa“, reclamava la regidora, Laura Bergés.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest