Reiterem la proposta d’implementació d’un Banc de Terres de l’Horta de Lleida

Posted on Posted in Ciutat capdavantera, Ciutat per treballar, Comú de Lleida, Notícies, Paeria and tagged , , , , .

La comissió Territorial de l’Horta debatrà demà la proposta del comúdelleida de creació d’un banc de terres a l’Horta per renovar l’activitat productiva, incentivar l’ús de parcel·les abandonades i facilitar el relleu generacional en l’activitat agrària del municipi.

«Fa temps que estem reclamant l a creació d’un banc de terres i sempre ens trobem amb bones paraules i cap fet. Per això tornem a presentar una proposta reclamant pressupost per a la implementació definitiva del banc de terres», ha explicat la representant del comúdelleida a la comissió de l’Horta, Marina Pifarré.

La creació del Banc de Terres hauria d’implementar un registre públic de parcel·les públiques i privades disponibles per a l’explotació agrícola, i oferir assessorament i serveis d’intermediació per activar-ne l’ús.

«A l’Horta tenim molts pagesos i pageses en edat de jubilació i terres que s’estan deixant de conrear. Per això pensem que l’ajuntament ha de ser més actiu i implementar mecanismes que garanteixin el futur de l’Horta obrint oportunitats d’ocupació, especialment per al jovent», ha valorat Marina Pifarré.

La proposta de resolució del comúdelleida inclou la creació d’un cens de terres municipals de regadiu i de secà, amb informació de l’ús que se’ls hi dona i els sistemes de cessió, així com la realització de jornades de difusió per donar a conèixer les terres disponibles.

Aquí podeu veure alguns exemples de Bancs de Terres:

Mapa i enllaços a Bancs de Terres de Catalunya

Banc de Terres del Priorat

Camp Viu. Banc de Terres del Baix Camp

Banc de Terres de València

 

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest