Revista Paeria: “Tota aquesta revista és propaganda electoral”

Posted on Posted in Comú de Lleida, Notícies, Paeria and tagged , .

(Compartim l’article que publiquem a la revista Paeria del mes d’abril)

Estimat lector i lectora. Tota aquesta publicació és propaganda electoral. La paguem entre tots però està als servei d’uns pocs. Ens mira de confondre amb dades tergiversades i titulars llampants que amaguen més mentides que veritats. Ells us intenten enredar però vosaltres ni sou tan rucs com es pensen ni ells són tan llestos com desitjarien. No us deixeu enganyar.

Com hem transmès durant tot el mandat al difunt Consell Editorial, considerem que cal una revisió en el plantejament de la revista per fer-ne un mitjà més plural, que reflecteixi el conjunt de l’activitat del consistori, no només des del punt de vista de l’equip de govern sinó incorporant també la tasca, propostes i reflexions del conjunt de grups municipals, dels treballadors i treballadores de l’ajuntament i de la ciutadania (organitzacions socials, veïnals, experts, ciutadans a títol individual) que participa i/o està afectada per l’actuació municipal.

Enfront el plantejament actual, on hi ha una reiteració de fotografies de l’alcalde i l’equip de govern i de notícies puntuals sobre actes concrets, seguim proposant un enfoc periodístic més general, d’acord amb la periodicitat mensual de la revista, que ofereixi una visió més àmplia del que passa i del que es debat a La Paeria.

La revisió del plantejament general de la revista ha d’implicar també un canvi en les rutines i formes de gestió, establint un consell de redacció plural, que funcioni amb criteris periodístics (no amb els criteris de representació dels partits), obrint espais per a la participació i relació amb la ciutadania (cartes al director, bústia de suggeriment, defensor del lector…).

De tot això pràcticament no han aplicat res i la revista que tenen a les mans continua sent, bàsicament, propaganda.

Totes aquestes fotos són del darrer número de la Revista Paeria (febrer):

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest