Ros amaga per què ha apujat un 246% la factura de l’aigua

Posted on Posted in Notícies, Paeria and tagged , .

Àngel Ros segueix amagant els motius que han portat a que la factura de l’aigua sigui tres vegades i mitja més alta que fa 13 anys. I aquesta falta de transparència ha portat a què, per primera vegada i per a vergonya de l’alcalde, la Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública de la Generalitat (GAIP) hagi demanat que l’Ajuntament de Lleida incoï el procediment sancionador a la persona que ha omès la seua responsabilitat per no haver facilitat al Comú de Lleida la informació econòmica sobre el servei públic d’abastament d’aigua al municipi i l’increment del preu de l’aigua. Sobre les inversions efectuades per la concessionària, falta documentació tan transcendent com les certificacions d’obra, la documentació acreditativa del cost real de les obres fetes per la concessionària o bé les compensacions econòmiques des del 2012.
Les hem vist de quasi tots els colors en aquests dos anys i escaig a la Paeria, però els confessem que vivim amb perplexitat que fins i tot atemptin contra l’accés a la informació d’un servei públic com l’aigua. En un moment on caldria cercar, comptant amb tots els agents socials, la millor solució perquè l’aigua torni a ser un bé públic accessible per a tothom. En un punt d’aquesta mena d’espoli d’un dret humà on és necessari un treball transversal amb tota la informació damunt de la taula, com han fet a ciutats com Terrassa. En un moment on tantes ciutats reaccionen, Ros i el seu equip es dediquen a tapar els moviments econòmics que hi ha darrera l’augment del preu de la factura de l’aigua en un 246% des que Àngel Ros és alcalde.
Ens aboquen a que anem a cegues en algunes coses, però malgrat els obstacles, des de l’agrupació d’electors estem analitzant tota la informació que tenim d’aquests 25 anys de concessió d’un bé comú com l’aigua i properament tindreu notícies d’aquest extens treball, que vol ser transversal. Per això convidem a tothom qui vulgui participar-hi que prengui part en aquest procés per cercar la millor proposta de gestió de l’aigua per a Lleida.

Com arribem a que la GAIP demani un procediment sancionador a la Paeria?
La GAIP estima la reclamació d’informació del Comú, que des del desembre de 2016 demana aquesta documentació havent tingut d’interlocutor al Director de Serveis i Coordinació General, sr. Josep Farrero. Davant el silenci de la Paeria, ens vam adreçar a la GAIP, que a l’abril de 2017 va resoldre al nostre favor. Vam esperar mesos, però altre cop el silenci de la Paeria ens ha portat a aquesta resolució on la GAIP demana el procediment sancionador. Com recorda en la seua resolució, el Comú es va oferir i es continua oferint per tal de col·laborar en la cerca i la còpia de la informació, col·laboració que pot descarregar de feina els servei municipals.
Tan bon punt vam rebre la resolució de la GAIP, el Comú va demanar a l’alcalde via instància que la complís i facilités tota la informació sol·licitada, a més de procedir a incoació del procediment sancionador. No ens consta que Àngel Ros hagi mogut un dit, i segueix optant per incomplir la llei per evitar que la ciutadania sàpiga que hi ha darrera de la factura de l’aigua. Com ja ens va demostrar en la seua compareixença a la Comissió de Transparència, l’alcalde amaga informació i segueix incomplint resolucions de la GAIP.

Comú de Lleida

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest