Ros compareix a Transparència amb silencis, mentides i poques respostes

Posted on Posted in Notícies, Paeria and tagged , .

El Comú de Lleida ha demanat a la Comissió de Transparència Municipal i al propi l’alcalde poder tractar els incompliments reiterats de diverses resolucions Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública de la Generalitat (GAIP) i ens respost que no toca. Tornarem a demanar a la comissió de transparència la compareixença de l’Alcalde perquè ens expliqui els motius pels quals no compleix els requeriments vinculants d’un organisme públic.
TramaLlotja
A pregunta del Comú ha admés que l’actual propietari del solar és GESCAT Gestió del Sol SL, que és qui efectivament ha registrat la documentació, una apreciació que entra en contradicció amb el que ha dit públicament l’alcalde, quan va assegurar que era del BBVA. És l’únic que hem tret en clar de la compareixença de l’Alcalde, on hi hem vist més postureig que no pas voluntat de donar respostes: Ros ha passat de puntetes pels problemes judicials de la TramaLlotja.
Com hem recordat, hi ha un cartell de “en venda” al solar. L’alcalde ha reconegut que només han presentat un Projecte Bàsic, el mínim legal necessari per demanar la llicència d’obres, i que el propietari es pot vendre el solar amb la llicència d’obres concedida si ho troba oportú.
Ros admet que va començar els contactes al gener: constatem, doncs, que l’Alcalde va mentir al ple municipal de febrer quan va dir que desconeixia si havia cap interessat en el solar, que va mentir al consell d’administració del CNC quan va dir que no tenia constància de cap projecte, i ha tornat a mentir a la Comissió de Transparència quan ha afirmat que mai va tenir converses sobre el solar de la llotja amb constructors de la ciutat.
El regidor Carlos González li ha preguntat per la diferència de gairebé 6 milions entre la base imposable i el pressupost d’execució previst pel contractista. Respon que és un tema de l’IVA, motiu pel qual González remarca que la diferència és del 25%, no del 21%.

Comissió de la Transparència, imatge de Paeria


Gespa Camp d’Esports
Considerem molt greu que un alcalde manifesti al ple municipal i ho reiteri a pregunta directa del Comú de Lleida a la comissió de transparència que un tercer només ha de seguir els «principis generals» de la llei a l’hora de fer una contractació en un equipament públic amb diners públics.
Com li hem fet saber, nosaltres en un cas com aquest hauríem tingut la previsió suficient per actuar abans que s’arribés al punt de degradació de la gespa del Camp d’Esports al qual es va arribar i el propi ajuntament hauria licitat la substitució de la gespa, amb publicitat, concurrència i igualtat de tracte entre les empreses. Perquè es aquesta la forma que permet un millor l’accés de les empreses a la contractació pública, perquè garanteix el preu més econòmic a l’administració i vetlla pel millor aprofitament dels recursos públics. I perquè és la millor forma de potenciar l’activitat econòmica de la ciutat i la creació de llocs de treballs dignes.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest