La nostra innocentada 2015: Ros i Llach, padrins del “cant de la transparència”, l’u de gener a la Seu Vella

Posted on Posted in Notícies.

Ha costat mesos de negociacions, però el Comú ha aconseguit tornar a portar Lluís Llach a la Seu Vella en una interpretació coral del cant de la transparència. 18 anys després del darrer concert del diputat de JxSí al monument lleidatà, Llach tornarà a tocar en directe. L’amistat forjada quan Sergi Talamonte es va penjar dos setmanes al campanar de la Seu ha facilitat l’acord perquè Lluís Llach -com va fer aleshores- torni a venir a Lleida, ara com a diputat de JxSí.
El cant de la transparència s’interpretarà el proper 1 de gener a les 12 del migdia, “una data carregada de ressaca però també de simbolisme, ja que s’aplicarà als ajuntaments la Llei de transparència”, com ha recordat Talamonte. No faltarà a la cita l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, que -fent valer el seu passat a la coral de la Coca-Cola- tornarà a pujar a l’escenari per interpretar “Tots per la transparència. La tenim al 100%”.

L'acord pel concert per la transparència es va tancar durant el passat Ple

L’acord pel concert per la transparència es va tancar durant el passat Ple


A banda de Llach i Ros, la matinal també comptarà amb l’aportació del regidor del Comú Carlos González, qui fins fa 9 anys va dirigir la coral salmantina. “La música és segurament el millor camí per la negociació política, i confiem que la fraternitat que ja s’ha començat a veure durant el 2015 entre el PSC i el Comú vagi encara a més amb aquest acte”, han valorat González i Talamonte.
González i Talamonte amb algunes de les membres del cor Comú

González i Talamonte amb algunes de les membres del cor Comú i la seua directora, la Carme (a la dreta).


Montse Mínguez, com a soprano, també aportarà els seus aguts a aquesta iniciativa, que ha comptat des del primer moment amb la complicitat de totes les formacions al consistori. Ángeles Ribes, de Cs, interpretarà la versió en espanyol “El canto de la transparencia”, i anunciarà la presentació d’una moció al ple per obligar a que tota nadala que soni a l’eix comercial sigui compensada amb un villancico. Francesc Gabarrell, de la Crida, està acabant de perfilar una versió rockera, però no assegura que pugui estar pel dia 1 “perquè amb tanta assemblea post 27S no em queda massa temps per composar”. No podien faltar a la festa contra la opacitat Joan Vilella i Dolo López, que ja han anunciat que estrenaran la presidència de la Comissió de la Transparència de la Paeria, aquest gener, amb una versió sorpresa del cant per la transparència. “Tindrà un estil Pimpinela i estem negociant perquè ens acompanyin als cors els 4 regidors de Ciutadans” ha avançat Vilella, que ha anunciat que en el concert s’homenatjarà Llorens “Un veritable emblema de la transparència a Lleida”.
Després del darrer ple de l'any es va fer l'assaig definitiu, a porta tancada, amb tots els regidors

Després del darrer ple de l’any es va fer l’assaig definitiu, del cant per la transparència, a porta tancada, amb tots els regidors


La matinal d’aquest proper divendres dia 1 es tancarà amb la versió per a cobla i amb l’intent de fer un record Guinness de la sardana més transparent que mai s’ha fet, un treball que ha aconseguit tornar a unir CIU i ERC. El regidor i diputat convergent Toni Postius ja ha dit que portarà 350 còpies del CD al Congrés perquè “abans de la desconnexió puguin tenir una idea del que la transparència representa per als catalans”.
La maqueta del “Cant de la transparència” es pot descarregar gratuïtament en aquest enllaç.
 

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest