Ros reconeix que es va pagar amb diner públic una factura de més de 3.000 euros perquè els advocats estudiessin accions judicials sobre les notícies a El Mundo

Posted on Posted in Notícies and tagged , , , , , , .

La Paeria ha reconegut, en resposta per escrit al Comú, que es va tramitar una factura superior als 3.000 euros al despatx Advocats i Associats SSB SL -el mateix que ofereix els seus serveis a la Paeria- per tal d’estudiar accions judicials per part de l’alcalde arran de les notícies publicades al diari El Mundo, segons determinava el decret d’alcaldia 3160 del passat 5 de maig.
“Hi ha una factura tramitada amb un cost de 3.085,50” és la breu resposta que l’alcalde ha fet arribar al Comú sobre una de les 25 preguntes sobre decrets d’alcaldia que l’agrupació d’electors li va formular al ple de juliol.
Resposta 3000 euros advocatDavant aquesta resposta, el Comú farà arribar per escrit les següents qüestions a l’alcalde de Lleida Àngel Ros per a que siguin respostes en el ple del proper 30 d’octubre:

  1. Pot justificar per què la Paeria ha pagat almenys 19.041.43 euros en menys d’un any al despatx de l’advocat particular del sr. Àngel Ros?
  2. Pot detallar l’assessorament jurídic rebut i justificar en detall els dictàmens jurídics que s’han pagat en cadascuna de les factures?
  3. Hem de concloure que aquest despatx d’advocats cobra honoraris particulars del sr. Àngel Ros a través de l’Ajuntament de Lleida?
  4. Per què l’alcalde de Lleida no ha recorregut als serveis jurídics de la Paeria abans d’anar a un despatx privat d’advocats amb la despesa consegüent per a les arques municipals?
  5. S’ha pagat amb diner públic la despesa d’advocats per assistir al sr. Àngel Ros Domingo arran de les investigacions de la Fiscalia Anticorrupció i l’Oficina Antifrau, així com en la querella que es va interposar a l’extinent d’alcalde Marta Camps?

Els regidors del Comú, Sergi Talamonte i Carlos González, en Ple

Els regidors del Comú, Sergi Talamonte i Carlos González, en Ple


El regidor del Comú Carlos González ha explicat que aniran fins on calgui per disposar de tota la informació sobre aquestes despeses: “Hem demanat explicacions, demanem les factures i anirem fins al final per saber si som davant una possible malversació de fons públics” i afegeix: “No ens semblaria de rebut que l’alcalde carregués en les arques públiques cap despesa que no es derivi de l’exercici de la seua autoritat com a alcalde”. Davant la despesa de més de 19.000 euros que hem constatat al 2014, el Comú demanarà a l’alcalde el detall amb tota la despesa de la Paeria en el despatx d’advocats esmentat des de 2011 i fins ara. “Ens semblaria doblement greu que un càrrec públic que està essent investigat per presumptes indicis de delicte es costegi els seus advocats particulars amb fons públics, i per això demanem totes les explicacions i totes les factures pagades al despatx esmentat amb diner públic” ha reblat Carlos González.
Convidem a l’alcalde Àngel Ros a que, en compliment de la Llei de Transparència, segueixi l’exemple d’ajuntaments com el de Saragossa i publiqui per a lliure consulta de tots els ciutadans totes les factures de l’Ajuntament.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest