Salvem l’horta i salvem Ramaderia Pifarré

Posted on Posted in Notícies, Paeria and tagged , .

Molts de vosaltres sabeu del cas Ramaderia Pifarré. L’activitat de la nostra granja centenària es va veure trasbalsada just abans del pont de la diada quan un nou veí, que fa pocs anys va comprar la finca colindant a la nostra, ens va tancar el nostre pas de sempre. Sense l’accés al nostre camí municipal ens les hem hagut d’enginyar per sobreviure, cuidar i alimentar als nostres animals als quals tractem amb més respecte del que el veí en qüestió ens ha tractat a nosaltres.
Fa unes setmanes una veïna de l’Horta, l’Aurora, va dir en comissió de l’Horta de la FAV: «no és el problema de la Ramaderia Pifarré…es tracta que indirectament d’una explotació ramadera hi viuen els veterinaris, el camioner del pinso, els tractoristes que sembren les finques, els treballadors de l’escorxador, les carnisseries,…»
Quanta saviesa Aurora, les teves paraules van fer callar als pocs que repetien com un mantra “no ens hi posem perquè és un conflicte entre particulars”. Diuen que no posicionar-se davant d’una injustícia és una clara opció que sempre beneficia als poderosos. Per sort el sentit comú i la justícia popular s’ha anat imposant gràcies a l’esforç de difusió del món associatiu i a la divulgació per la xarxa i premsa.
Desitgem de cor que el nostre cas serveixi per dignificar la feina de la pagesia a l’Horta i esperem que en el futur es protegeixi el sector agrari que tant ha fet per la nostra ciutat. Garantir la viabilitat de les empreses familiars agràries de l’Horta és un repte en tots els sentits perquè assegurarà que aquesta mai es pugui convertir en un regne d’urbanitzacions descontrolades. Per aquesta funció ja hi ha altres llocs destinats. L’Horta per qui l’estima i la treballa!
Agraïm el suport sincer i proper de moltíssimes persones, d’associacions i també de formacions polítiques que han dedicat esforços a la recerca de solucions justes i raonables. Ara més que mai #salvemramaderia i #salvemhorta.
Família Pifarré
Imprimir
El Comú cedeix el seu espai a la revista Paeria a entitats i moviments socials que, altrament, no hi tenen cabuda. Podeu escriure propostes a info@comudelleida.cat
Treballem perquè la comunicació pública de l’ajuntament posi en primer pla la societat civil organitzada i per això abocarem tots els esforços en fer realitat el Consell Editorial, tal com s’estableix en el cartipàs.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest