Si la prioritat és atendre a la gent és incomprensible que dels 9,8 M€ d’ajuts de la Diputació, només un 4% sigui per a Lleida

Posted on Posted in Ciutat per viure, Ciutat valenta, Comuns, Diputació, Notícies, Paeria and tagged .

La prioritat en aquesta crisi han de ser les persones, per això exigim que els plans d’ajut de la Diputació atenguin la realitat de cada municipi: Lleida compta amb un terç de la població total de la província (31,94%) i la corporació provincial només li atorga un 4,23% dels ajuts. No només s’ignora l’element poblacional, sinó també la situació econòmica i financera que patia prèviament la Paeria, deixant el principal consistori lleidatà en una situació de desemparament. Davant aquesta realitat, la ciutat de Lleida requereix un ampli finançament per part de totes totes les administracions.

Els ajuntaments, com a administració més pròxima a la ciutadania, tenim un paper rellevant per atendre les urgències que la ciutadania pateix, i que estan sent d’una magnitud enorme arran de la crisi de la Covid19. Essent plenament conscients que la Diputació ha de cooperar especialment amb els municipis de menor capacitat econòmica i de gestió, valorem que està fora de cap lògica el greuge que la ciutat de Lleida pateix en el repartiment actual que planteja l’ens provincial, que atorga 250.000 € a Lleida del Pla Especial de Cooperació i 165.000 € del Pla de Salut Pública. En total, doncs, dels 9.801.159 € que la Diputació destina als municipis Lleida en rebrà 415.000 (un 4,23%)

Davant la crisi sanitària i econòmica que estem patint, la Diputació de Lleida ha d’actuar per garantir el benestar dels ciutadans i les ciutadanes. Colze a colze amb els ens locals que, donada la proximitat amb la població, estan treballant intensament per tal d’ajudar a superar la situació amb actuacions que no tenien previstes en els seus pressupostos.

Amb prop de 140.000 habitants, la ciutat de Lleida pateix les conseqüències de la crisi amb una dimensió que requereix atenció per part de totes les administracions. Estem convençudes que abans del ple, la corporació provincial aportarà solucions al que plantegem amb ànim constructiu. Per tal que l’ajuntament de la capital que concentra un terç de la població de la província, i que en aquests mesos haurà d’afegir l’atenció a les persones que es desplacen a la ciutat per atendre al campanya de la fruita, pugui afrontar com pertoca l’atenció a les persones davant la crisi social, sanitària i econòmica més ferotge que hem viscut.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest