Tancant portes a l’escola pública mentre s’alimenta més que mai la concertada

Posted on Posted in Notícies and tagged , , , , .

Al Consell Escolar Municipal vam confirmar en boca del director dels serveis territorials d’ensenyament que l’únic projecte que aquest govern té per a l’educació pública és el seu anorreament. Miquel Àngel Cullerés anuncia la ”fusió” de les dues escoles del Secà de Sant Pere just abans del període de preinscripcions, generant desconcert i eliminant P3 a l’escola Terres de Ponent, iniciant així el tancament definitiu d’aquest centre. Per postres es nega a construir cap nou institut a la ciutat. Obvia el boom demogràfic que arriba a secundària i la veu veïnal que reivindica fa anys i panys instituts en barris com Cappont i Balàfia.
El senyor Cullereś no mou un dit contra la segregació escolar: no fa res per corregir la distribució desigual de l’alumnat a raó de criteris socioeconòmics, ètnics,… entre els centres educatius de Lleida. De fet el seu govern, amb l’empara de la Paeria, és directament responsable que Lleida sigui de les ciutats amb major segregació escolar.
I si la decisió de tancar escoles es trista, el procediment és per llogar-hi cadires. L’opacitat i la no participació són també marques de CDC: no hi ha hagut el necessari debat en una decisió de gran magnitud com el tancament d’una escola pública. No se’n va dir res als veïns en el darrer Consell Territorial de barri, ni tampoc es va donar veu al conjunt de les comunitats educatives del centre que tancarà i de l’altra escola del barri, Ginesta, que n’absorbirà l’alumnat. Ho van saber pels mitjans i per una carteta a la bossa de l’alumnat al dia següent de anunciar-lo a la premsa.

Consell Escolar (foto Herminia Sirvent, Paeria)

Consell Escolar (foto Herminia Sirvent, Paeria)


Mentre tanca escoles públiques, el senyor Cullerés és incapaç d’estructurar una sola mesura per lluitar contra la greu segregació escolar que patim a la nostra ciutat, que, com ha denunciat la Sindicatura de Greuges, s’estanca a Lleida per la inacció de la Paeria i de la Generalitat. Es tanca ara un centre després d’uns anys en que les administracions han portat a terme un procés de segregació activa, portant autocars a aquesta escola amb fills de persones nouvingudes provinents d’altres barris, fent que la ràtio de segregació superi el 80%, sabent que aquesta mesura generava un efecte fugida per part de moltes famílies. Això si, no ha parat de culpar als pares i mares per no apostar per l’escola del barri.
Les polítiques de l’administració han estat una piconadora de l’educació pública i aplanen el camí a les escoles concertades. A tall d’exemple, els dos centres de l’Opus Dei, Arabell i Terraferma, que segreguen per sexes, veuen com el seu concert creix respecte als anys anteriors, ascendint a 1.650.217 euros. Les retallades no cauen a tothom per igual, oi sr. Cullerés? En conjunt, la Generalitat subvenciona amb 30 milions anuals les 16 escoles catalanes vinculades a l’Opus. Bona feina!

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest