Tombades gairebé totes les mesures que el Comú va presentar per millorar el menjador de les bressol

Posted on Posted in Notícies, Paeria and tagged , , , .

L’equip de govern ha rebutjat la gran majoria de les propostes que el Comú va presentar als nous plecs de condicions de la gestió dels menjadors de les Escoles Bressol Municipal per als dos propers cursos i que anaven encaminades a millorar la qualitat dels aliments, obtenir un millor servei i dotar-lo de la transparència que les famílies demanen. La Comissió informativa de drets a les persones aposta per perpetuar un model millorable i ha aprovat un plec de clàusules que ignora la major part de les prop de 20 propostes que va fer l’agrupació d’electors. Entre les omissions, en lamentem especialment aquestes:

 • No s’exclou a empreses o filials que puguin haver estat condemnades en casos de corrupció.
 • Es permet que empreses relacionades entre si puguin presentar diferents ofertes.
 • No es valora de forma objectiva la qualitat dels productes. No s’especifica que s’entén per producte de proximitat ni producte ecològic
 • No es demanen les certificacions dels productes a l’empresa ni es tenen en compte en la valoració de les ofertes.
 • Les clàusules socials tenen puntuacions irrisòries.
 • No es preveu la creació d’una comissió conjunta de seguiment d’incidències i de seguiment de la qualitat del servei, que també proposava la FAPAC.

Comissió drets persones 14 juny 2017


Compromís per ampliar la dotació dels educadors de carrer
Els educadors i les educadores de carrer són essencials per realitzar un projecte d’acció educativa en el medi obert i amb això potenciar un entorn preventiu i millorar les condicions de socialització del jovent i les necessitats detectades pels professionals. Davant la insuficient dotació d’aquests professionals, especialment en alguns barris, el Comú havia presentat una proposta de resolució a la Comissió informativa de drets a les persones. El regidor Rodamilans ha respost amb un informe de la situació actual que corrobora el que el Comú posava sobre la taula. Rodamilans comparteix la necesitat d’augmentar la dotació d’educadors de carrer i es compromet a avançar en aquest sentit. Estarem atents al compliment d’aquest compromís i de que es doti de partida en els pressupostos.
Finalment, doncs, no s’ha votat la proposta del Comú, que establia aquests 5 punts:

 1. Realitzar un estudi dels barris on és més necessària la presència de l’educador/es de carrer.
 2. Ampliar la dotació d’educadors/es de carrer fins a cobrir tots els barris de Lleida on aquesta figura és necessària i establint un projecte a cada barri on se n’hagi detectat la necessitat.
 3. Quan l’ampliació de la dotació d’educadors de carrer es faci mitjançant l’ampliació de serveis d’entitats de tercer sector l’ajuntament mantindrà en tot moment el seguiment del projecte educatiu i del programa de treball dels educadors/es de carrer.
 4. Donada la necessitat de continuïtat i estabilitat del treball dels educadors/es de carrer l’ajuntament realitzarà contractes estables per cobrir els projectes d’educadores de carrer de cada barri per tal que els professionals implicats siguin els mateixos al llarg del seu projecte, evitant condicions laborals precàries, o temporals, inclosos els plans d’ocupació, per contractar educadors/es de carrer, tant en contractació directa com mitjançant d’empreses externes.
 5. L’ajuntament de Lleida reconvertirà el programa d’Agents Cívics que actualment està portant a terme l’IMO per tal de dotar pressupostàriament un programa d’intervenció directa al carrer per a joves i adolescents als barris.

Més info: Proposem que la comunitat educativa participi en l’elaboració dels nous plecs de menjador de les bressol municipals

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest