Trobada amb Joves de la UGT: propostes per a les municipals 2023

Posted on Posted in Ciutat democràtica, Ciutat per treballar, Ciutat per viure, Comú de Lleida and tagged , , , , , , , .

Laura Bergés i Sergi Talamonte s’han reunit amb la Laura Bonet, portaveu nacional, i l’Anna Albadalejo, secretària d’organització d’Avalot-Joves de la UGT, per comentar les propostes polítiques en matèria de joventut que el sindicat planteja per a Lleida. La participació política del jovent, les polítiques d’ocupació juvenil i d’accés a l’habitatge, les mesures en salut mental i en matèria de consum han estat els temes centrals en la reunió.

Avalot-Joves de la UGT ha presentat un decàleg de mesures de política municipal per abordar les principals necessitats de les persones joves en el seu itinerari d’emancipació.

«Hem pogut constatar una àmplia sintonia entre les propostes que ens han plantejat les joves de la UGT en matèria d’habitatge, salut mental, ocupació i participació, i l’acció política i de govern que hem desenvolupat a l’Ajuntament en aquests temes», ha valorat la candidata del comúdelleida per a les properes municipals, Laura Bergés.

«I ens enduem idees noves per abordar les vulnerabilitats del jovent en l’àmbit del consum, on ens han alertat de la necessitat de fer front als abusos i problemes derivats de la seua introducció en aquest àmbit », ha afegit.

L’ocupació i l’accés a l’habitatge

Quatre de les deu propostes d’Avalot estan referides al foment de l’ocupació juvenil, amb mesures com la implementació de serveis d’acompanyament en la transició des del món educatiu al laboral; una formació ocupacional més enfocada a les noves oportunitats laborals; la promoció de l’ocupació juvenil en la pròpia administració amb requisits que valorin més les competència de la població jove; o una contractació pública de serveis que vetlli per evitar la precarietat laboral que afecta el jovent i que compti amb l’economia social, on es genera més ocupació juvenil.

En aquesta línia el comúdelleida ha situat propostes que ha dut a la Paeria com la creació del Banc de Terres, lligat a programes formatius per facilitar la incorporació del jovent a l’agricultura, o les clàusules socials i laborals que ha promogut en la contractació pública.

En matèria d’habitatge, en la reunió s’ha posat de relleu la coincidència entre les propostes del sindicat i les mesures impulsades pel comú en l’etapa al capdavant de la regidoria d’habitatge, com la promoció de l’habitatge cooperatiu, la creació d’un servei d’intermediació d’habitatge o la mobilització d’habitatge buit per facilitar l’accés al lloguer.

Salut mental, oci i consum

La urgència en abordar els problemes de salut mental que afecten el jovent ha estat una altre dels temes compartits. En aquest sentit des d’Avalot es proposen ajuts directes al jovent per accedir a les teràpies que no poden trobar en un sistema públic de salut mental insuficient, i que els requereixen un esforç econòmic difícil d’assumir.

Des del comúdelleida s’ha rebut positivament aquesta mesura com una opció a afegir als serveis de salut comunitària i d’orientació i suport en salut mental que el grup ja havia plantejat en la moció sobre salut mental que va dur al Ple municipal.

La cessió d’espais públics al jovent per disposar d’espais d’oci segur i al marge del mercat ha estat una altra de les reivindicacions de les joventuts de l’UGT, així com la introducció d’una perspectiva juvenil en l’oficina de consum. «Recollim la seua proposta de reclamar les competències municipals en inspecció de consum, per poder millorar l’actuació de l’ajuntament en aquest àmbit, i millorar la protecció del jovent davant les dificultats que es poden trobar les primeres vegades que s’han de fer càrrec de determinats consums», ha explicat Laura Bergés.

 

D’esquerra a dreta, Laura Bonet i Anna Albadalejo (Avalot), i Laura Bergés i Sergi talamonte (Comúdelleida)

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest