Trobada amb UNICEF per tractar les polítiques municipals per garantir els drets dels infants

Posted on Posted in Ciutat amable, Ciutat per treballar, Ciutat per viure, Comú de Lleida and tagged , , , , .

Des d’UNICEF Comitè Catalunya, han presentat als diferents grups municipals un conjunt de propostes agrupades en 5 eixos estratègics, de cara a les pròximes eleccions. Aquestes propostes posen al centre la millora del benestar dels infants i els adolescents i el compliment dels seus drets en l’àmbit local.

«UNICEF ens ha recordat els problemes de pobresa infantil i de segregació escolar que hi ha a la ciutat» ha valorat la cap de llista Laura Bergés. «Per això des del comúdelleida, fa temps que proposem un pla de xoc contra la pobresa i fomentar activitats i serveis accessibles i gratuïts en què els infants i la gent jove pugui interactuar amb projectes educatius, especialment en aquells barris on hi ha major concentració de pobresa

Des del comúdelleida hem destacat algunes de les accions que s’han dut a terme durant aquest mandat, com l’accés a l’empadronament lliure d’obstacles, per garantir els drets a la salut i a l’educació dels infants.

Roger Garcia representant d’UNICEF Catalunya ha posat èmfasi en les polítiques per combatre la pobresa infantil i els estigmes i dificultats que pateix la infància i l’adolescència migrant. La salut de la infància i la protecció davant els diferents tipus de violència han estat altres temes destacats durant la reunió.

«Una de les principals idees que ens enduem és, que cal incorporar la perspectiva dels drets dels infants a totes les polítiques municipals d’una forma transversal, des de l’educació fins a l’urbanisme per exemple» comentava el regidor Sergi Talamonte.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest