Un nou reglament que posi TRANSPARÈNCIA i PARTICIPACIÓ en majúscules

Posted on Posted in Paeria and tagged , , .

Quantes vegades hem pensat que al nostre barri no calia una plaça sinó un local per als joves? O un camp de futbol? O arreglar el pavelló? O posar un pas de vianants? O sí, calia una plaça, però no feia falta gastar-se tants diners?
Quantes vegades hem tingut la sensació que l’ajuntament fa les coses als barris sense conèixer la realitat de la gent que hi viu?
Moltes. Moltíssimes. I moltíssimes vegades se’ns han acudit idees per resoldre un problema al nostre carrer. I moltíssimes més hem desitjat que ens demanin l’opinió abans de projectar una obra al costat de casa.

Tenim a les nostres mans la participació (Imatge de Prawny a Morguefile)

Tenim a les nostres mans la participació (Imatge de Prawny a Morguefile)


Per què s’ha de quedar tota aquesta capacitat de construir una ciutat millor en una conversa de cafè? Hem de deixar de pensar que el nostre entorn el dibuixen els que governen i adonar-nos que hi ha mecanismes per a que la ciutat la construïm entre tots i totes. És precisament aquest l’objectiu d’un reglament de participació que ha de ser ambiciós. Ha d’escriure PARTICIPACIÓ en majúscules. Hem d’anar més enllà dels consells territorials i crear assemblees veïnals que siguin veritables espais de participació i, sobretot, de decisió. Hem de poder autogestionar els equipaments municipals. Hem de poder votar per decidir què es fa amb una determinada partida pressupostària. Hem de tenir la llibertat d’intervenir als plens i a les comissions informatives quan es parli de temes que ens afecten. Hem de poder saber fàcilment, sense tenir cap màster en investigació comptable, en què es gasta cada cèntim dels nostres impostos. La transparència real ens ha de servir per fer-nos corresponsables del funcionament de la nostra ciutat. Ha de ser el punt de partida d’un govern obert. Obert a la voluntat ciutadana. Obert a les idees de tothom. Obert a la presa de decisions col·lectiva.
Podem començar a construir aquesta ciutat ja. Creant un reglament de participació ciutadana que no només la permeti, sinó que la fomenti i que la incorpori com a pilar bàsic del funcionament municipal.
Podem fer això o continuar mirant com decideixen per nosaltres. Podeu fer arribar les vostres aportacions per al reglament de participació ciutadana a info@comudelleida.cat
Més info a El Comú proposa un nou reglament de participació ciutadana: transparència i participació real per cercar el bé comú

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest