Unanimitat per considerar bé protegit la Cabana de Volta de la Mariola, com demanava el Comú

Posted on Posted in Comú de Lleida, Notícies, Paeria and tagged , .

La proposta que el Comú de Lleida va presentar per incloure la Cabana de Volta de la Mariola al catàleg de béns protegits ha estat aprovada per unanimitat a la Comissió de l’horta. Els arqueòlegs municipals han fet un informe i es posa en marxa el procediment per incloure aquesta element arquitectònic al catàleg que s’ha d’aprovar com annexe al POUM.
“Des del Comú de Lleida volem agrair el suport massiu de la Comissió i de diverses entitats a la proposta” ha destacat la representant del Comú a la Comissió, Marina Pifarré, qui ha afegit “Seguirem treballant per potenciar els elements de patrimoni arquitectònic i turístic del municipi”.

El Comú presenta 12 esmenes a l’Ordenança de Paisatge Urbà
Amb l’objectiu d’introduir millores tant en el vessant publicitari com en aspectes mediambientals, l’agrupació d’electors ha registrat diverses propostes. Destaquem que cal prohibir l’ús d’elements dissuasius que puguin suposar perill per a les espècies protegides, i eradicar també tota publicitat que vulneri els DDHH, que sigui de caire sexista, masclista, inclosa la publicitat de prostíbuls. Algunes de les propostes que hem registrat (més endavant introduirem altres esmenes de l’àmbit rural que encarar estem estudiant i debatent amb la gent de l’Horta):

 • Esmenes a l’apartat de publicitat:
  • La prohibició de la publicitat que vulneri els drets humans, que sigui de caire sexista, masclista, inclosa la publicitat de prostíbuls, de festes on es promogui la cosificació de la dona o que atempti contra la dignitat de les persones.
  • No admetre els rètols identificatius o publicitaris amb efectes lluminosos, ni pantalles de leds amb alçades inferiors a 2,5m o amb visuals confrontades a la circulació de vehicles o vianants.
 • Esmenes a l’apartat mediambiental:
  • No admetre la utilització d’elements dissuasius que puguin suposar cap tipus de perill per la integritat física de les espècies protegides.
  • Incloure el sistema de Parcs Urbans dins les àrees d’interès paisagístic protegit, destacant els futurs parcs urbans de Vallcalent-Mariola, Ciutat Jardí, Hospitals-Balàfia, Secà St. Pere-Marimunt, Magraners-Quatre Pilans, Rufea-Instituts. I incloent també els actuals Parcs Urbans de la Caparrella, Polígon Industrial, Castell de Raïmat i Vilot de Sucs.
  • També proposem prohibir la plantació d’espècies d’arbrat i arbust al·lergènics i altres mesures com preveure una calçada lateral segregada per a vianants als camins rurals de l’horta de Lleida

12 esmenes a l’ordenança de paisatge urbà

Comissió Horta 16 d’abril de 2018

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest