Urgim a utilitzar els busos llançadora per als pàrquings dissuasoris i reforçar les línies de barris amb més demanda

Posted on Posted in Ciutat amable, Ciutat capdavantera, Ciutat per viure, Comú de Lleida and tagged , , , , .

Davant la recent cancel·lació del bus directe del barri de Magraners al centre de la ciutat, el comúdelleida insta l’Ajuntament a redirigir els esforços cap a una solució més sostenible i eficient per a la mobilitat urbana.

Considerem que els busos llançadora han de ser utilitzats principalment per connectar els pàrquings dissuasoris amb el centre de la ciutat. Aquesta mesura permetria reduir el trànsit de vehicles privats dins la ciutat, fomentant que els visitants aparquin als afores i utilitzin el transport públic per accedir al centre“, defensava la regidora del comúdelleida, Laura Bergés.

Per això, el comúdelleida urgeix al govern a definir i posar en funcionament una xarxa d’aparcaments dissuasoris a les entrades a la ciutat, connectant-les amb el centre a través de busos llançadora. Des del comúdelleida es valora que aquesta és una estratègia clau per disminuir la congestió i la contaminació, i per avançar cap a una ciutat més sostenible.

En relació a la proposta del govern de fer noves proves pilot de serveis llançadora a barris amb més demanada de transport públic, el comúdelleida considera que la millor solució “no és connectar un punt amb un altre a través de busos llançadora, sinó reforçar les línies existents amb més freqüències“, afegia la Laura Bergés. “Això permet una millor cobertura del servei, amb parades en diferents punts de la ciutat, oferint així un transport públic més eficaç i adaptable a les necessitats dels veïns i veïnes“.

La regidora del grup municipal del comúdelleida, ha insistit que és crucial implementar un pla de pàrquings dissuasoris a les entrades de la ciutat, complementat amb un servei de busos llançadora adequat.

El comúdelleida urgeix al govern a prendre mesures efectives amb els plans pilots dels serveis de transport públic, reforçant les línies de bus on hi ha més demanda, com a prioritat per garantir que els ciutadans disposin d’un transport públic fiable i freqüent.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest