Vam denunciar que hi havia 665 documents sobre multes perdonades, i ho tornaríem a fer perquè és la nostra obligació com a servidores públiques

Posted on Posted in Comú de Lleida, Notícies, Paeria and tagged , , .

Ens agradaria tenir confiança en la justícia, però el que estem vivint ens allunya d’aquesta confiança. El Comú de Lleida se sent desemparat, com tanta gent que veu com els òrgans judicials no sempre fan la feina que entenem que els correspondria.

El darrer exemple el trobem en la Fiscalia de Catalunya, que arxiva el cas de les multes prescrites, malgrat haver-li fet arribar 665 documents que vam rebre sobre multes perdonades a càrrecs electes, funcionaris, empresariat i familiars de polítics, entre d’altres.

Vivim amb perplexitat que la justícia faci ulls clucs davant documents que acrediten que hi ha algun restaurant amb més de 90 multes prescrites. Que hi ha una persona rellevant de l’àmbit jurídic i la seua família propera amb més de 60 multes prescrites. Que hi ha un càrrec electe en actiu amb 22 multes prescrites. I la llista, només de les multes perdonades que coneixem, és molt més extensa.

Sí, ho tornaríem a fer perquè és la nostra obligació com a càrrecs públics denunciar qualsevol indici de delicte. L’article 262 de la Ley de Enjuiciamiento Criminal preveu una obligació específica de denunciar als que “per raó dels seus càrrecs, professions o oficis tinguessin notícia d’algun delicte públic”. Ho tornaríem a fer perquè és la nostra obligació, perquè també hem vingut aquí a ser ulls de la ciutadania contra presumptes abusos. Ho tornarem a fer sempre que veiem alguna cosa que ens sembli irregular, ho posarem en coneixement de les autoritats.
Estem satisfetes perquè sabem que, encara que s’hagi arxivat a partir d’ara els membres de la “llista blanca” de personatges i empreses sobre els que l’Ajuntament de Lleida hauria estat filtrant les multes ho tindran més complicat.
Seguirem treballant i ens esforçarem per aconseguir un control del bon govern mes estricte, sense tractes de favor i transparent, també per part de les autoritats judicials.

I lamentem que des de l’equip de govern en funcions se segueixi fent un ús partidista dels instruments de comunicació de la Paeria.

El Comú va posar en coneixement d’Anticorrupció, Antifrau i el CGPJ els 665 documents que havia rebut sobre multes prescrites al juny de 2017

 

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest