Visitem la instal·lació de plaques fotovoltaiques al centre cívic de Balàfia

Posted on Posted in Notícies.

Satisfetes per veure finalitzada una instal·lació que vam endegar a govern, preocupades perquè sigui l’única promoguda fins ara per l’Ajuntament

El regidor Sergi Talamonte ha acompanyat al regidor d’Urbanisme Toni Postius en la visita de la nova instal·lació de plaques solars al Centre Cívic de Balàfia. Es tracta d’una instal·lació promoguda pel regidor del comúdelleida en la seua etapa de regidor de transició ecològica, que ha de donar servei al propi centre cívic així com a la ludoteca municipal i escola bressol que hi ha a la vora.

En aquest sentit, Sergi Talamonte s’ha mostrat preocupat per que «l’ajuntament no ha completat els tràmits de contractació per a que aquesta instal·lació pugui servir energia a la ludoteca, tal i com estava previst quan vam dissenyar aquest projecte». El comúdelleida ha traslladat a Toni Postius la petició que s’accelerin aquests tràmits per incloure la instal·lació en el lot d’autoconsum energètic que l’Ajuntament contracta a través de l’Agència Catalana de Municipis.

Les polítiques de transició energètica han perdut pes sense el comú a govern

Per altra part, Sergi Talamonte ha lamentat que aquesta sigui fins ara la única instal·lació d’aquest tipus promoguda per l’Ajuntament amb fons propis. «És cert que ara s’han presentat projectes als NextGeneration per a la instal·lació de més plaques en edificis municipals que havíem assenyalat en l’auditoria energètica que vam realitzar quan érem a govern, però pensem que ja s’hauria d’haver avançat més en aquesta línia sense esperar als fons europeus», ha valorat Sergi Talamonte.

El regidor ha recordat que el projecte de les plaques en aquest Centre Cívic va topar amb moltes resistències dins de govern quan es va posar en marxa, i que després de la sortida del govern del comúdelleida l’ajuntament no ha promogut cap més instal·lació. «En aquell moment ens va costar molt negociar dins de govern la partida pressupostària per fer aquesta instal·lació, i per això ens sembla molt positiu que ERC i Junts ara sí que vegin l’interès d’aprofitar tots els edificis municipals per produir energia. Per ecologia i per economia, és una inversió que no hauria de generar cap dubte», ha conclòs Sergi Talamonte.

 

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest